Liikkuva poliisi valvoo tehostetusti aamun liikennettä - kiire suurin syypää onnettomuuksiin

17.03.2013 18:49 -

Liikkuva poliisi järjestää 18-22.3.2013 aamuliikenteen valvontaan keskittyvän Operaatio Aamuvirkun.

Valvontaan osallistuvat Liikkuvan poliisin Turun, Tampereen, Jyväskylän, Porin ja Seinäjoen yksiköt.

Valvontaa suunnataan sekä taajamiin että taajamien ulkopuolelle ja valvonnassa huomioidaan erityisesti työmatka-, koululais- ja päiväkotiliikenne.

Aamun liikenteen ylinopeuteen vaikuttavia seikkoja ovat tutut lauseet arjesta: On kiire töihin, kiire viemään lapsia kouluun, päiväkotiin, kiire bussiin tai junaan jne.

Aamutoimet ovat usein niin tiukasti aikataulutettuja, että pienikin viive aamun rutiineissa aiheuttaa heti ongelmia aikataulujen suhteen. Ja tämä kiire purkautuu usein turhana riskinottona liikenteessä.

Todellisuudessa aamuliikenne on kuitenkin niin ruuhkaista, että kiirehtimällä ei menetettyä aikaa juurikaan saa takaisin.

Nyt toteutettavalla valvonnalla Liikkuva poliisi pyrkii kiinnittämään autoilijoiden huomiota aamuisen liikenteen riskeihin. Yön hiljaisten tuntien jälkeen vilkastuva aamun liikenne on selvästi nähtävissä myös liikennevahinkotilastoista.

Onnettomuuksien lukumäärä lähtee nousuun kello 06 jälkeen ja pysyy korkeana aina varhaisillan tunteihin asti. Toisaalta rattijuoppojen osuus kaikista maanteiden henkilövahinkoon johtaneista onnettomuuksista on suuri vielä kello 07:n saakka. Viikonpäivistä onnettomuuksia tapahtuu eniten arkipäivisin maanantaista perjantaihin.

Tilastojen mukaan maaliskuu on vielä selvästi talvikuukausi, jolloin onnettomuuksia tapahtuu lukumäärällisesti paljon.

Talviajan tyypillisiä onnettomuuksia ovat peräänajo- ja risteysonnettomuudet.

(Radio Nova, Poliisi)

Kilpailut

Uusimmat