Nyt puhuu väärän vauvan kotiinsa saanut äiti: Sairaalassa naurettiin ja vähäteltiin epäilyjäni

04.03.2013 09:39 - - Luettu 13 501 kertaa

Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti langan päähän tuoreen äidin Mari Penttisen, joka sai sairaalasta kotiin väärän vauvan. Miten kaikki tapahtui?

- Kotona oltiin ja rupesin katsomaan vauvaa. Ihmettelin, että miksi siinä ei ole yhtään meidän piirteitä, on vähän erilainen, Mari kertaa tapahtumia ja katsoi varmuuden vuoksi lapsen ranneketta.

- Tajusin: Hei tässä on väärä sukunimi. Sukupuoli oli oikea, tuore äiti jatkoi. Samaan aikaan heidän oma vauva oli vielä sairaalassa.

Mari Penttinen hoiti vierasta lasta kotonaan lauantai-aamusta sunnuntai-päivään.

- He ovat pahoitelleet ja ottaneet täyden vastuun tapahtuneesta. Ylilääkäreiden kanssa keskustellaan tästä vielä, Penttinen kertoo ja muistuttaa ettei halua syyttää lääkäreitä tai kätilöitä, jotka tekevät todella arvokasta työtä. Kyse on enemmänkin päättäjistä ja alalla olevasta kiireestä ja ajanpuutteesta.

- Väsyneenä sattuu vahinkoja. Järkytys on ollut ihan hirveä, mutta  helpotusta on tullut, kun oikeat vauvat on löytyneet.

Mari Penttinen epäili asiaa jo sairaalasta lähtiessään, mutta häntä ei uskottu.

- Sanoin asiasta monelle kätilölle, että minulla on valkotukkainen esikoinen ja valkotukkainen vauva oli synnytyssalissa. Miten tämä on näin tummaksi muuttunut.

- Minua vähäteltiin ja naureskeltiin, Mari kertoo ja päätti lopulta uskoa ja luottaa ammattilaisiin.

Kuuntele koko haastattelu:TÄSTÄ ON KYSE

Keski-Suomen Keskussairaalassa Jyväskylässä perjantai-iltana syntynyt poikavauva vaihtui yön aikana toiseen vauvaan, kertoo Iltalehti.

Vastasyntynyt lapsi oli viety synnytyksen jälkeen kätilöiden toimistoon yön ajaksi. Aamulla lapsensa syliin saanut petäjäveteläinen Mari Penttinen ihmetteli lapsensa hiusten tummaa väriä. Väsynyt Penttinen oli katsonut vauvan rannekkeesta sukunimen päättyvän "nen" -loppuisesti, eikä ollut asiaa sen enempää ihmetellyt.

Vasta kotiin päästyään Penttinen oli huomannut kyseessä olevan todellakin väärä vauva.

(Radio Nova, Iltalehti, MTV3)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat