Hiihtoliiton kunniapuheenjohtaja Paavo M. Petäjä tyrmistyi SVT:n kohupaljastuksista: Olen järkyttynyt!

27.02.2013 09:42 -

Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti langan päähän Suomen hiihtoliiton kunniapuheenjohtaja Paavo M. Petäjän, joka järkyttyi SVT:n kohudokumentin uutisista.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT julkaisi tänään paljastuksia, joiden se kertoi etukäteen järisyttävän hiihtomaailmaa. SVT:n mukaan hiihtokuningas Björn Dähliellä oli 90-luvulla epäilyttävän korkeita veriarvoja.

SVT:n mukaan vuoden 1995 MM-kisoissa Thunder Bayssa sekä vuonna 1997 kisatussa Lahden maailmancup-kisassa usealla huippuhiihtäjällä oli niin korkeat veriarvot, että ne ovat asiantuntijoiden mukaan selitettävissä vain kielletyillä aineilla.

- Olen yllättynyt ja järkyttynyt. Erityisesti siitä syystä, että kaikki ne nimet, jotka tulivat esille kohdistuvat minulle tuttuihin henkilöihin, Petäjä kertoi Radio Novan haastattelussa.

- Olen suorastaan järkyttynyt, että on ollut tällaista ja kun kuulin näistä veriarvoista, mitä tuolloin on mitattu.

Todistaako SVT:n antamat tiedot sen, että kaikki ovat tehneet, kuten suomalaiset (Lahden doping-käry)?

- Ei. En minä pidä tätä näyttönä siitä, että kaikki olisivat niin tehneet. Toki korkeita veriarvoja on tietyiltä henkilöiltä mitattu, se on tosiasia. Mutta kuinka ne ovat syntyneet, niin hyvin pitkälti on syytä epäillä että on käytetty silloin ja nytkin kiellettyjä keinoja veriarvon nostamiseen, petäjä kommentoi.

Kuuntele koko haastattelu:Lue myös:

SVT:n dokumentti kuohuttaa mahdollisilla paljastuksilla huippuhiihtäjistä - Kuuntele erikoistoimittajan raportti Tukholmasta

Lue SVT:n juttu täällä

MTV3 seuraa tilannetta täällä


(Radio Nova, MTV3, SVT, Yle)

Kilpailut

Uusimmat