Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja ruotii kiekkoväkivaltaa: Nykysäännöt mahdollistavat ikävät tapahtumat

26.02.2013 14:35 -

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kommentoi yhdistyksen näkökulmaa kiekkoväkivallan suhteen. Saarela tuomitsee ylilyönnit, mutta muistuttaa kyseessä olen pelin.

- No kyllä musta jokaisen järkevän ihmisen pitäisi olla huolissaan tuollaisten tapahtumien jälkeen, Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela mietti Enbuske & Linnanahde Crewn haastattelussa.

- En nää, että jääkiekko olisi nyt viimeaikoina sen väkivaltaisemmaksi tai turvattomaksi muuttunut kuin aiempinakaan vuosina, Saarela huomauttaa.

- Tällä kaudella on vaan ollut muutamia sellaisia ylilyöntejä, jossa on myös pelaajilla peiliinkatsomisen paikka.

- Jääkiekko on peli. Jos siellä halutaan pelata nykysäännöillä, niin siellä sattuu näitä ikäviäkin tapahtumia, Saarela mietti.

- Peli on mennyt aggressiivisempaan suuntaan ja vauhti on tullut kentällä kovemmaksi, Saarela miettii muutoksia lajin suhteen ja muistuttaa muutaman vuoden takaisista sääntömuutoksista. Esimerkkinä hän mainisti keskiviivan paitsion poistaminen.

Lue lisää täältä

Kuuntele koko haastattelu:





Summaselle iso kakku – HIFK:lle 10 000 euron sakot

Jääkiekon SM-liiga on langettanut Helsingin IFK:n päävalmentajalle Raimo Summaselle viiden ottelun toimitsijakiellon.

Summanen solvasi voimakkaasti Jokereiden valmentajaa Tomi Lämsää lauantain ottelussa, kun HIFK-kapteeni Ville Peltonen oli loukkaantunut Jokereiden Markus Nordlundin taklauksesta. Alatyylinen purkaus tallentui UrhoTV:n ottelulähetykseen.

SM-liigan kurinpitopäätöksen mukaan Summanen vahingoitti toiminnallaan seuransa ja liigan etuja sekä rikkoi liigan yhteisesti sovittuja periaatteita. Päätöksen mukaan Summanen halvensi Lämsää "täysin epäurheilijamaisella, hyvän tavan vastaisella ja epäkunnioittavalla tavalla".

Lisäksi SM-liiga määräsi HIFK:lle 10 000 euron sopimussakon. Liigan kurinpitoryhmä katsoo, että seuralla on vastuu johtohenkilöidensä toiminnasta. HIFK tiedotti "ottavansa päätöksen vastaan".

Asiasta kertoi MTV3

(Radio Nova, MTV3, STT)

Kilpailut

Uusimmat