Poutun toimitusjohtaja kertoi taustat hevosenlihan päätymisestä väärään tuotteeseen

22.02.2013 13:51 -

Elintarvikeyhtiö Poutun toimitusjohtaja kertoi Enbuske & Linnanahde Crewn lähetyksessä, miten hevosenlihaa päätyi väärään paikkaan ja kuinka yhtiö toimi asian tiimoilta.

TAUSTAA

Pouttu veti markkinoilta noin 1 500 kilogrammaa kebabeja ja noin 4 000 kilogrammaa kebablastuja hevosenlihan takia. Tuotteita on ollut myynnissä kaupoissa ympäri Suomen, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Poutun toimitusjohtajan Pekka Kososen mukaan hevosenliha päätyi kebab-tuotteisiin reseptimuutoksen takia. Muutosta ei kuitenkaan ollut päivitetty kebab-pakkausten tuoteselosteisiin.

Kosonen avasi tilannetta Enbuske & Linnanahde Crewn haastattelussa.

- Meillähän on olemassa nautaa, hevosta ja sikaa. Yli 300 tuotetta. Jokaiselle tuotteella on omat reseptinsä ja niitä tuotteita tehdään meidän tehtaalla.

- Tiesimme että teemme tuotteita joissa on hevosenlihaa. Tiedämme tuotteet joissa on nautaa, tiedämme tuotteet joissa on sikaa ja päätettiin käydä läpi kaikki tuotteet ja varmistaa reseptit niin, että itse tuotteet vastaavat toisiaan, Kosonen kertaa, kuinka hevosenliha etsittiin resepteistä.

- Kävi silleen, että tässä tuotteessa (kebabliha) oli tällainen virhe ja ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin tulla ulos ja kertoa rehellisesti että meillä on tapahtunut virhe.

- Kaikki tällä viikolla tehdyt tuotteet tältäkin osin, ollaan varmistettu että tuote ja resepti vastaavat toisiaan.

Kuuntele koko haastattelu:



Katso haastattelu Katsomosta

(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat