Pelastakaa lapset pääsihteeri Suomen haasteista: Lapsen ei anneta olla lapsi, kaikki haluaa olla nuoria!

18.02.2013 14:23 -

Pelastakaa Lapset pääsihteesi Hanna Markkula-Kivisilta vieraili Enbuske & Linnanahde Crewn haastateltavana. Markkula-Kivisilta muistutti vanhempia hiihtolomien mukana tuomista haasteista ja mahdollisuuksista.

- Jos lapset on ala-aste ikäisiä, niin en minä heitä jättäisi yksinään, Hanna Markkula- Kivisilta kertoo ja muistuttaa, ettei Suomessa ole mitään virallista suositusta siitä, minkä ikäinen lapsi pärjää kotona yksinään. Ulkomailla laki on yleisesti 12-vuotta.

- Koulun lomat on kuitenkin aika pitkät. Kyllä siinä on aika miettimistä, että saadaan aikuinen lasten kanssa olemaan.



Hanna Markkula-Kivisilta näkee, että Suomessa suurimmat ongelmat lapsien suhteen ovat kovat odotukset ja lyhenevä lapsuus.

- Lapsen ei anneta olla lapsi. Hirveän nopeasti ollaan sitä mieltä, että sen pitää pärjätä. Lapsuus koko ajan pienenee.

- Pukeutumisen, muodin, musiikin, kaiken suhteen mennään koko ajan siihen, että kaikki haluavat olla nykyään nuoria. Lapsuus lyhenee, vanhuus kapanee ja kaikki haluaa olla nuoria siinä välissä.

- Vaikka lasten fyysinen kehitys on nopeutunut suhteessa siihen mitä se oli esimerkiksi 50 vuotta sitten, niin eihän se henkinen kehitys ole siitä nopeutunut. Ei pitäisi ohjata lapsia olemaan liian isoja, liian aikuisia, liian aikaisin, Markkula-Kivisilta muistuttaa.

- Päällepuskeva kaupallisuus tulee niin vahvana, että lapsi ei malta odottaa. Se tekee sen, että lapsesta itsestäkin tuntuu siltä, että: "hei, mä kuulun tänne".

Kuuntele koko haastattelu:



Palstakaa Lapset -kotisivut

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat