Jääkiekkopomo Kalervo Kummola myöntää - Tuli otettua liikaa valtaa!

15.02.2013 18:31 -

Usealle jääkiekon ystävälle Kalervo Kummola on tuttu nimi, mutta moni ei tiedä hänestä kuitenkaan sen enempää. Enbuske & Linnanahde Crew otti miehestä selvää ja kutsui hänet vieraakseen lähetykseen.

Aki Linnanahde tiedusteli, mistä Kalervo Kummolan valta tulee?

- Kai se lähtee siitä, että mä olen ollut niin kauna mukana. 1975 kun perustettiin  jääkiekon SM-liiga, niin silloin piti vähän näyttää kaapin paikka. Silloin tuli tällainen nimitys, kun rautakansleri ja muita, Kummola muistelee.

- Piti näyttää silloisille liiton herroille missä mennään ja nyt mä oon vähän toisella puolella.

- Kaduttaa joskus, että tuli otettua vähän liikaakin sinne liigan puolelle sitä valtaa, mutta hyvä näin, Kummola miettii.

Kalervo Kummola on toiminut Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajana vuodesta 1997. Hän sanoo jo päättäneensä päivän, koska tuo tehtävä jää taakse.

– Mä en viitsi sitä tänään kertoa, mutta olen päättänyt sen päivänkin jo, Kummola sanoo naurahtaen.

Tällä hetkellä myös kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtajana toimiva Kummola on aiemmin osoittanut kiinnostuksensa olla Rene Faselin seuraaja kansainvälisen liiton puheenjohtajana.

– Kansainvälisen liiton johtajuus riippuu siitä, miten Rene Faselin käy kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajahommassa. Jos hänet valitaan sinne, ehdottomasti pyrin kansainvälisen kiekkoliiton puheenjohtajaksi, Kummola sanoo.

– Olympiakomiten puheenjohtaja valitaan syyskuussa ja virallisesti ehdokkaat asettuvat toukokuussa, joten katsotaan rauhassa, hän toteaa.

Kuuntele koko haastattelu:



Katso haastattelu Katsomosta

(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat