Tutkimus paljastaa - älä soita tällaista musiikkia koirallesi

16.11.2012 12:07 -

Tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa selvitettiin musiikin vaikutusta koirien stressitasoihin. Klassinen musiikki sai koirat rauhoittumaan, kun taas Judas Priest lisäsi koirien hermostuneisuutta ja kehon tärinää.

Tutkimuksen mukaan kenneleihin majoitettujen koirien stressaavia elinoloja voitaisiin parantaa soittamalla koirille klassista musiikkia.  Koirat nukkuivat enemmän, haukkuivat vähemmän ja olivat muutenkin vähemmän stressaantuneita.

Lisäksi tutkimuksessa selvisi, minkälaista musiikkia on hyvä välttää: hevimusiikki nimittäin tuntui lisäävän koirien stressiä ja hermostuneisuutta, kuten kehon tärinää. Neljä kuukautta kestäneessä tutkimuksessa koirat altistettiin klassiselle musiikille tai sen koirille suunitelluille muunnoksille, hevimusiikille tai hiljaisuudelle 45 minuutin jaksoissa. Klassista musiikkia soitettaessa koirat nukkuivat eniten ja haukkuivat vähiten - hiljaisimpia koirat olivat Kuutamosonaatin aikana. Klassinen musiikki myös vähensi vapisemista, jota Judas Priest taas selvästi pahensi.

Klassisella musiikilla voi siis tarjota edullisia ja tehokkaita keinoja vähentämään kennelasumisen negatiivisia vaikutuksia.

(Radio Nova, News Medical)

Kilpailut

Uusimmat