Suosikkijuontaja täysin kypsänä doping-keskusteluun: suomalaisen urheilun mustamaalausta!

10.10.2012 11:57 -

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti langan päähän monitoimimies Aleksi Valavuoren, joka latasi täyslaidallisen Ylen tiistai-illan A2 Teema: Huippu-urheiluillassa (9.10).

Erityisesti Valavuori tyrmäsi Urheilulehden toimittaja Petteri Sihvosen väitteet jääkiekossa käytettävien doping-aineiden käytöstä.

Ylen ohjelman juontaja joutui jo puuttumaan kaksikon kielenkäyttöön suorassa tv-lähetyksessä. Oliko Aleksilla mitkä mietteet nukutun yön jälkeen?

Kuuntele koko haastattelu tästä:- Urheiluun kuuluu kova keskustelu ja tunteet ja koko urheilukenttä on rakennettu tunteista ja intohimosta. Niin kauan kuin niitä on ilmassa, hyvin menee. Ja niin kauan kun niitä puuttuu, ei mene niin hyvin. Suomesta ne valitettavasti ovat puuttuneet aika pitkään, Aleksi toteaa.

Onko Suomessa dopingia huippu-urheilussa?

- Tää on niin väsynyt aihe. Meillä on Suomessa ollut yhdessä erittäin pienessä yksilölajissa ongelmaa, niin meillä aika hyvin asiat. Paisutellaan 40 vuoden takaisia saunaistuntoja, joissa mukanaolleet eivät muista vuosia oikein.

- Tää on musta järjetön urheilun mustamaalauskeskustelu. Hyvä, että käydään keskustelua, mutta mittasuhteet tulee säilyttää, pitkän urheilutaustan omaava Valavuori huomauttaa.

- Ei meillä suomalaisessa urheilussa ole minkäänlaista doping-ongelmaa. Yksittäisiä tapauksia ilmenee aina. Kun me verrataan prosentuaalista määrää niin, ei me mistään ongelmasta voida puhua, Valavuori jatkaa.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat