Antidoping-toimikunnan lääkäri kiistää Kari-Pekka Kyrön väitteet: Dopingin käyttö ei ole terveellistä!

26.09.2012 09:32 -

Hiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö uskoo Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelman haastattelussa dopingin käytöllä olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Kari-Pekka Kyrö lataa: Dopingin käyttö terveyttä edistävää!

Enbuske & Linnanahde Crew lähti selvittämään asian todellista laitaa ja soittivat Suomen Antidoping-toimikunnan lääketieteelliselle johtajalle Timo Seppälälle, joka kiistää Kyrön väitteet.

- Sitä en tiedä, mitä Kyrö ajaa takaa asialla. Näinhän asia ei ole, Timo Seppälä toteaa.

- Nämähän ovat lääkkeitä. Lääkkeet on tietysti potilaille, joilla on sairaus. Ainahan lääkkeillä on sekä hyötyjä, sekä erityisesti haittavaikutuksia. Senpä takia niitä nimenomaan ainoastaan lääkäri saa yleensä vahvempia lääkkeitä määrätä.

- Jos me ajatellaan tällaisia kestävyysurheilussa käytettäviä doping-aineita, niin esimerkiksi EPO (-hormoni) on lääkeaine, joka johtaa veritulppariskiin ja moneen muuhunkin riskiin.

- Myöskin siellä on kasvuhormonit, anaboliset steroidit. Esimerkiksi sydän- ja verisuonitaudit ja erilaiset hormonaaliset taudit, maksavauriot ja syövät saattavat lisääntyä näiden vuoksi.

- Terveelle henkilölle joka ikinen annos käsittää tietyn riskin. Aina kun annokset nousevat, niin riskit suurenevat. Se on lääkkeen luonne, Seppälä muistuttaa.

Kuuntele koko haastattelu:LUE MYÖS:

Kari-Pekka Kyrö lataa: Dopingin käyttö terveyttä edistävää!

Nyt puhuu doping-puheista syytetty Juha Mieto: Haisoo ajojahdilta ja mustamaalaamiselta!

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat