Kansanedustaja James Hirvisaari Radio Novassa: Syntyi taas ihan tyhjästä kohu

20.08.2012 08:02 -

Kansanedustaja James Hirvisaaren nettikirjoitukset ovat johtaneet rikostutkintaan. Hirvisaaren näkemys oli, että homoseksuaalisuus on kehitysvammaan verrattava poikkeama. Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti Hirvisaaren kommentoimaan asiaa.

Päijät-Hämeen poliisille tuli heinäkuun lopussa nimetön ilmoitus Hirvisaaren kirjoituksesta Hommafoorumilla. Rikosilmoitus tehtiin poliisin mukaan homojen vertaamisesta kehitysvammaisiin. Rikostarkastaja Kari Kajala teki asiasta rikosilmoituksen perjantaina (18.8).

Kajala epäilee, että kirjoitukset voisivat täyttää kiihottamisen kansanryhmää vastaan tunnusmerkistön. Hänestä kyseessä on kuitenkin sananvapauden rajoilla liikkuva tapaus, joka kaipaa erikoistuneen valtionsyyttäjän tulkintaa.

- En halunnut ollenkaan synnyttää tällaista keskustelua. Se revittiin alunperin jostakin Facebookin seinältä, kun pohdin eri puolueiden harhautusmenetelmiä ja satuinkin nimittämään kahta puoluetta ns. homopuolueeksi. Keskustelu jatkui hommafoorumilla. Se meni niinkuin sivuraiteille aivan täysin ja järjettömiin fääreihin nousi koko jupakka, Hirvisaari muotoili kirjoituksistaan noussutta kohua.

- Syntyi taas ihan tyhjästä kohu, James mietti.

Kuuntele koko haastattelu:



(Radio Nova, STT)

Kilpailut

Uusimmat