Kauko Röyhkän vinkki laulun kirjoittamiseen: Varasta niin paljon kuin pystyt

24.07.2012 15:15 -

Kauko Röyhkä kävi Ari Hurstin vieraana ensi-iltaan tulevan Miss Farkku-Suomi -elokuvan myötä. Ari halusi oppia parhaalta ja yritti udella oikotietä onneen laulujen kirjoittamisessa.

Kauko on arvostettu biisintekijä ja pitänyt ns biisintekokursseja Orivedellä. Ari yritti selvittää, että onko jotain oikotietä onneen laulujen kirjoittamisessa.

- Kyllä siihen varmasti jokin luontainen lahja täytyy olla, että pystyy tekemään.. Mutta kyllä kielen kanssa kannattaa olla paljon tekemisissä. Mä luin joskus runokirjoja ja nappasin sieltä jotain sanoja, jos joku oli keksinyt jonkin hyvän ilmaisun. Kannattaa varastaa niin paljon kuin pystyy. Esimerkiksi äsken soineen Nightwishin Over the hills and far away kappale - samanniminen kappale löytyy Led Zeppeliniltä..

Kauko Röykän kirja Miss Farkku-Suomi elokuvaksi

Miss Farkku-Suomi on humoristinen kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja suuresta rakkaudesta. Se on myös kertomus punkin ja uuden aallon rockmusiikin tulosta pohjoisen pikkukaupunkiin 70-luvun lopun Ouluun. Elokuvan pääosissa nähdään Mikko Neuvonen, Sanni Kurkisuo ja Elias Gould sekä muissa rooleissa mm. Pirkko Hämäläinen, Olavi Uusivirta, Maria Ylipää, PK Keränen, Juha Kukkonen ja Ville Myllyrinne.

Elokuvan ensi-ilta on perjantaina 3.8.

Kauko Röyhkä Ari Hurstin vieraana 24.7.2012.

 

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat