Lahjakas muusikko Topi Saha: Minua tultiin pyytämään levyttämään!

16.07.2012 14:15 -

Kaustiselta kotoisin oleva 24-vuotias Topi Saha ei ole musiikintekijänä untuvikko, mutta hänellä sanotaan olevan 42-vuotiaan ääni. Lahjakas muusikko vieraili Radio Novassa Ari Hurstin vieraana.

Topin debyyttialbumi, kriitikoiden kehuma Verta ja lihaa julkaistiin vuonna 2010. Esimerkiksi Helsingin Sanomat valitsi levyn yhdeksi vuoden albumeista. Topin ura on saanut laajalti kiitosta, josta kertoo myös kova kiinnostus miehen musiikkia kohtaan.

Kuuntele koko haastattelu:



- Mun ei ole tarvinnut turhan paljon itteäni änkeä mihinkään paikkaan, vaan on tultu pyytämään. Se on tietysti mukavinta, mitä voi pyytää. Että joku muukin tykkää siitä musasta, mitä ite diggailee, Topi kertoo Radio Novan haastattelussa.

Topi itse kuvailee musiikkiaan vähäeleiseksi ja riisutuksi. Laulut kunnioittavat perinteitä, mutta niiden ote on uudenlainen ja virkistävä. Kappaleissaan tarkkaillaan maailmaa sivustaseuraajana, ja lauluja ovat inspiroineet niin ihmiset, elokuvat, kirjat kuin kappaleetkin.

- Sitä (musiikkia) tulee tehtyä lähinnä yksin. Toki levyllä on iso läjä kavereita soittamassa. Mä tykkään vähäeleisestä musiikista.

Topi Sahan soundimaailmaa ovat innoittaneet Topin idolit kuten Bruce Springsteen, Bob Dylan, J. Karjalainen ja Joose Keskitalo.

- Tärkeimmistä vaikutteista tulee eniten "varastettua". Ei musta tunnu, että mä olisin pelkästään varkahilla. Ottaa jotain vanhaa ja jotain uutta. Siitä tulee hyvä soppa, Topi riimitteli.

Topi on tuottanut uuden albumin yhdessä Tony Fredlundin kanssa. Levyn ensimmäinen single on kappale Se joka karkuun pääs.

Kappaleeseen on nyt valmistunut musiikkivideo, mikä on ensiesityksessä vain radionova.fi verkkosivuilla. Videon on ohjannut Anssi Rantanen.
KATSO TOPI SAHAN MUSIIKKIVIDEO!

Mitkä ovat Topin tulevaisuuden suurimmat unelmat ja odotukset?

- Kaikista nastointa olisi se, että tätä saisi tehdä ammatikseen ja että ihmiset tykkäisi ja rakastaisi sitä musiikkia. Pienessäkin mittakaavassa, vaatimaton muusikko hymyilee.


KUUNTELE KAPPALE TÄÄLLÄ

- Se joka karkuun pääs on iisi folkkisbiisi, jonka stoori on ikuisuusaihe eli jossittelu siitä, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Varmaan kaikilta sankareilta, onnellisilta ja onnettomilta, löytyy jokin menetetty hetki tai ihminen jonka perään haikailla. Ja aika usein se haavekuva on todellisuutta kauniimpi. Omassa kaipuussaan vellominen voi siis myös olla ihan nastaa – pieninä annoksina, Topi sanoo kappaleesta.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat