Mato Valtonen: Naisten euro ei pidä paikkaansa!

30.06.2012 17:00 -

Kalle Isokallio ja Mato Valtonen ovat kirjoittaneet kirjan Elämä on Aprillia. Nimensä mukaisesti kirja kertoo vedätyksestä. Miehet vierailivat Radio Novassa Jalle Niemelän haastattelussa.

Miehet liikkuivat vaarallisilla vesillä, kun ottivat puheeksi naisen euron.

Kuuntele haastattelu:

- Täytyy olla aivan järjettömän hyvä matematiikassa ennen kuin voi vakavalla naamalla väittää, että naisen euro olisi 80 senttiä. Sitä voidaan purkaa sillä tavalla, että ensinnäkin julkisella sektorilla (kunnissa ja valtiolla) samasta työstä saa saman palkan - ja siinä meni 60 prosenttia Suomen työvoimasta. Jos samasta työstä nainen saisi vähemmän palkkaa, niin jäljelle jäävän osuuden mukaan sen täytyisi olla 50 senttiä. Mä haluaisin nähdä sellaisen yksityisen firman, joka palkkaa kaksi ekonomia siten että mies saa palkkaa 8000 euroa kuukaudessa ja nainen 4000 euroa.

- Se millä se saadaan edes hiukkasen liipaisemaan sinne päin, niin otetaan kaikki Suomen naiset, jotka on palkkatyössä ja lasketaan niiden keskiansio ja samalla tavalla miesten ansiot. Ei huomioida kokemusta, ei huomioida ylitöiden määrää - ei mitään. Tilastoilla valehteleminen on kaikista hauskinta, sanoo Isokallio. 

Elämä on Aprillia -kirja

- Pajavasara iski, kun ymmärsimme että meitä on vedätetty koko elämämme. Jotkut vedätykset tehtiin meidän parhaaksemme, jotkut siksi että ryntäisimme ostamaan jotain tarpeetonta ja jotkut siksi että antaisimme äänemme jollekin joka ajaa omaa etuaan meistä välittämättä.Sitten pajavasara iski uudestaan. Kuinka tylsää elämämme olisikaan ollut, jos kaikki olisivat pitäytyneet totuudessa. Kun totuus on kuulijan korvassa, mistä me edes tiedämme mikä maailmankaikkeudessa on totta ja mikä ei.Eikä tässä rehellisiä olla oltu itsekään. Valkoisia valheita olemme mekin kylväneet ympärillemme totuuden ollessa liian tuskainen kerrottavaksi tai kuultavaksi.Yhtä kaikki, elämämme on ollut melkoista aprillipilaa, josta kiitos kaikille jotka ovat meitä vedättäneet.- Kalle & Mato

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat