Tauskin uusi aluevaltaus: Esiintyy Tangomarkkinoiden finaalissa!

12.06.2012 14:00 -

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tämän vuoden Sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakaksikko on valittu. Kappaleen esittäjäksi Tangomarkkinat valitsivat Tauskin.

Musiikin ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi voittajaksi Pertti Jalosen säveltämän ja Piia Korisevan sanoittaman kappaleen Rakkaus riepottaa.

- Kilpailutangoa säveltäessäni halusin tuoda mukaan vaikutteita musikaalimaailmasta. Mahtipontista ja yksinkertaisen selkeää melodiaa kertosäkeeseen, mutta hienovaraista ja haurasta tarinankerrontaa säkeistöihin, katkeransuloista draamaa. Halusin selkeän kontrastin niiden välille niin sävellyksen, kuin tekstinkin osalta. Kerroin Piialle näkemykseni, ja hän ymmärsi heti, mistä on kyse. Melodian ja harmonian pitää jo itsessään herättää tunteita, tuntua vatsanpohjassa, saada ihokarvat nousemaan, jonka sielukas teksti täydentää toimivaksi lauluksi. Syntyi teksti Rakkaus riepottaa, koskettava tarina päättyvästä parisuhteesta, Pertti Jalonen kertoo.

Toiseksi sijoittui Anna Suomisen säveltämä ja sanoittama tango nimeltään Salaisuus.

Sävelmät kuullaan ensikertaa live-esityksinä Seinäjoen Tangomarkkinoiden Finaalissa 14.7.2012 Tauskin ja Jennan esittäminä.

(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat