Balettitanssijoiden parhaimmistoa Kansallisoopperan näyttämöllä

28.05.2012 13:15 -

Jorma Uotinen ja Minna Tervamäki toimivat Helsingin kansainvälisen balettikilpailun juontajina.

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään seitsemännen kerran touko-kesäkuun vaihteessa 2012, osana Suomen Kansallisbaletin 90-vuotisen toiminnan juhlintaa. Kilpailu juhlistaa myös isäntäkaupungin kaksinkertaista juhlavuotta. Helsinki viettää 200-vuotisjuhlaa maan pääkaupunkina ja on World Design Capital 2012.

Helsingin kansainväliseen balettikilpailuun on hyväksytty mukaan 99 tanssijaa 29 eri maasta. Suomalaisia on mukana 12, kuusi junioria ja kuusi senioria.

Kuuntele haastattelu

- Vaikka kilpailussa on paljon osanottajia useista eri maista, niin kyllä sieltä aina ne lahjakkuudet aika nopeasti löytyvät. Mutta  tämä on muutenkin hyvä sosiaalinen tapahtuma nuorelle tanssijalle löytää paikkansa. Kilpailun kautta saattaa löytää työtehtävän, katsomossa ja tuomaristossa on paljon kansainvälisiä tekijöitä, Uotinen kertoi.

Osanottajat esittävät kilpailussa sekä klassista balettia että modernia tanssia. Kilpailut järjestetään Kansallisoopperassa 29. toukokuuta alkaen.

Baletista eläkkeelle jääv Minna Tervamäki kertoi ettei lopeta kuitenkaan tanssimista.- Kyllä mun keho jo ilmoittaa, että on ihan sopiva aika jäädä pois baletin puolelta. Tanssi jatkuu, olenkin sanonut että Jorma on mun idoli: tanssijana voi jatkaa pitkään!

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat