Lauantaina perustettiin ravintoloita kotiin ja kadulle luvan kanssa!

19.05.2012 10:33 -

Suomesta, yksityisten ihmisten aloitteesta syntynyt tapahtuma kannustaa ihmisiä perustamaan väliakaisia ravintoloita yhden päivän ajaksi.

Ravintolapäivä on yhden päivän karnevaali ravintola- ja ruokakultturin puolesta. Pop-up-ravintoloiden joukkotempaus on tiettävästi ainoa laatuaan maailmassa.

Kahvilan, ravintolan, kioskin, katukeittiön tai muun kekseliään ruokapaikan voi perustaa vaikkapa kotiinsa. Muita suosittuja paikkoja ovat olleet mm. puistot, toimistot, rannat ja sisäpihat. Onpa mukana ollut myös Pyöräbaari ja Leipäauto, jotka ovat tuoneet herkut ruokailijoiden luo.

Ravintolapäivän ytimessä on yhdessä tekeminen, nauttiminen ja ilonpito! Moni ravintola on hemmotellut asiakkaitaan ruoan lisäksi mm. musiikilla, performansseilla ja muilla elämyksillä. Tapahtuma on levinnyt kymmeniin kaupunkeihin ja houkutellut mukaan kaiken ikäisiä ihmisiä taaperoista alkaen. Myös lemmikeille on omistettu pop-up –ravintoloita.

Alkoholijuomia ei saa myydä eikä anniskella ilman lupaa väliaikaisissa pop up -ravintoloissa. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ja Poliisihallitus korostavat, että ilman lupaa tapahtuva alkoholijuomien myynti ja anniskelu on laitonta. Alkoholijuomien tilapäistä anniskelulupaa voi hakea aluehallintovirastosta.

LUE LISÄÄ  PÄIVÄN TAPAHTUMISTA:

http://www.restaurantday.org/
http://www.flickr.com/photos/restaurantd...
https://twitter.com/RestaurantDay
http://vimeo.com/restaurantday
http://www.facebook.com/ravintolapaiva

(Radio Nova, restaurantday.org, Poliisi)

Kilpailut

Uusimmat