Koiran ravintolaetiketti on julkistettu - näillä ohjeilla karvaturrin kanssa syömään ulos!

24.04.2012 08:00 -

Koiran ravintolaetiketti on laadittu koiranomistajien ja ravintoloitsijoiden avuksi sekä koiran hyvinvointia silmälläpitäen. 

Etiketti on DOGIAn laatima ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n sekä SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto ry:n tarkistama.

Koiran ravintolaetiketti on suositus ja käyttäytymisopas koiranomistajalle hyvään sekä muut huomioivaan ravintolakäyttäytymiseen koiran kanssa.

Suomessa on jo yli 60 ravintolaa, jotka hyväksyvät koiran vähintään terassille. Lue lisää TÄÄLLÄ

Koiran ravintolaetiketti:

Ennen ravintolavierailua kannattaa selvittää, onko ravintola koiraystävällinen. Osa ravintoloista ei salli koiravieraita ollenkaan, osa sallii terassilla ja eräät ravintolat myös sisällä sijaitsevissa asiakastiloissa. Opetelkaa käytöstavat kotona. Rauhallisuus muiden ihmisten ja koirien lähellä sekä istuminen ja  paikallaan odottaminen ovat vähimmäisvaatimukset. Koiranomistajana ja vastuullisena ihmisenä tunnet koirasi ja osaat ennakoida sen käytöksen.  Muista, että vastuu koirasta, sen käytöksestä ja koiran mahdollisesti aiheuttamista vahingoista on aina omistajalla. Saapuessasi ravintolaan on hyvä tervehtiä henkilökuntaa ystävällisesti ja kysyä onko koirasi tervetullut ja onko koiraystävällisiä pöytiä vapaana. Ravintolan ollessa ruuhkainen tai meluisa, kannattaa koiran kanssa etsiä lähistöltä toinen rauhallisempi koiraystävällinen ravintola. Puhtaus on puoli ruokaa. Märkänä tai kuraisena näyttäytyminen on epäkohteliasta sekä ravintolaa että kanssaihmisiä kohtaan. Ravintolavierailu on syytä jättää tuolloin väliin. Koira ei viihdy humalaisessa seurassa. Meluisa ja hämärä baari ei ole koiralle koskaan turvallinen ympäristö. Ravintolasta lähtiessäkin on omistajan talutettava koiraansa eikä toisinpäin. Järjestä koiralle ravintolassa mahdollisuus suojaisaan paikkaan. Toisin kuin ihmisille, koirille ravintolan pöydän alla makaaminen on sallittua, jopa suositeltavaa. Pidäthän huolta, ettei koira ole toisten asiakkaiden tai henkilökunnan tiellä. Huolehdithan, että koirallasi on saatavilla raikasta vettä. Koiraystävällisissä ravintoloissa sitä saatetaan tarjoillaan pyytämättäkin. Kunnioita kanssaihmisten ravintolarauhaa, erityisesti niiden, jotka ovat koiriin tottumattomia, koiria pelkääviä tai allergisia. Tuttavallisuus naapuripöydän asiakkaiden kanssa on sallittua vain, jos se on heistäkin mukavaa. Muistathan, että koira syö ravintolassa vain, jos sille on oma ruokalista. Hyviin käytöstapoihin ei kuulu lautasen nuoleminen eikä pöydästä kerjääminen, etenkään vieraasta pöydästä. Seuralaista ei ole kohteliasta jättää pitkäksi aikaa yksin ravintolapöytään, koiraa taas ei saa ravintolassa jättää yksin hetkeksikään. Jos koiralla on kaksi ihmisseuralaista, hoituu esimerkiksi virvokkeiden noutaminen ja nenän puuterointi koko seurueelta vaivattomammin. Ravintolan henkilökunnalla on oikeus pyytää huonosti käyttäytyviä poistumaan paikalta. Tämä pätee myös koiriin. Jos seurueellenne kuitenkin syntyy kovaäänistä sanaharkkaa naapuripöydän kanssa, välit selvitellään aina ulkopuolella. Kiitäthän ravintolan henkilökuntaa hyvästä palvelusta lähtiessäsi. Mukavissa tunnelmissa sujuneen vierailun jälkeen ovat koiravieraat jatkossakin tervetulleita ravintolaan.

LUE LISÄÄ KOIRAN RAVINTOLAETIKETISTÄ TÄÄLLÄ

(Radio Nova, Dogia.fi, Kennelliitto.fi)

Kilpailut

Uusimmat