Ruotsin pikkuprinsessa sai nimen!

24.02.2012 12:39 -

Ruotsissa jatkuvat juhlallisuudet uuden kruununperillisen kunniaksi. Tänään arvailut ja veikkailut saivat pisteen, kun kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin tyttären nimi julkistettiin.

Tulevan hallitsijan nimeksi tuli Estelle Silvia Ewa Mary, vahvistaa Ruotsin hovi. Prinsessan kutsumanimeksi tulee Estel. Victorian ja Danielin tyttärestä tulee Itä-Götänmaan herttuatar.

Aftonbladet-lehden mukaan pääministeri Fredrik Reinfeldt ja muut arvovaltaiset todistajat ovat käyneet tänään Hagan linnassa vahvistamassa syntymän. Seremoniassa todistajat totesivat, ettei lapsi ole vaihdokas.

Tulevan kruununperillisen nimen paljasti Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa valtioneuvostin istunnossa.

Nimen ilmoituksen jälkeen on edessä kiitosjumalanpalvelus kuninkaallisen linnan kirkossa.

Kuuntele MTV3:n ulkomaantoimittaja Kari Lumikeron raportti Tukholmasta:



LUE MYÖS:

Hovi vahvistaa: Prinsessa Victoria synnyttää! Ruotsin kruununprinsessa Victoria on kiidätetty sairaalaan. Ruotsin hovi vahvistaa uutistoimisto TT:lle, että Victorian synnytyksen aika on... Tällainen on Ruotsin uusi prinsessa! Ylpeä isä, prinssi Daniel kertoi torstai-aamuna kello 8.00 Suomen aikaa Kruununprinsessa Victorian... Ruotsiin syntyi kruununperillinen - tyttö tuli! Ruotsiin on syntynyt kruununperillinen, vahvistaa prinsessa Victorian puoliso prinssi... Kuninkaallisia tänään Turussa - katso parhaat katselupaikat Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja hänen puolisonsa prinssi Daniel aloittavat aamupäivällä kaksipäiväisen vierailun... Radio Nova Tukholmassa: Prinsessan nimeksi Tarja? Ruotsissa alkoi viime yönä huima mediamylläkkä, kun kruununprinsessa Victoria kiidätettiin sairaalaan synnyttämään ja kun hän sitten muutama tunti myöhemmin...


(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat