Ruotsin pikkuprinsessan päivät täynnä ohjelmaa

24.02.2012 09:15 -

Ruotsissa jatkuvat juhlallisuudet uuden kruununperillisen kunniaksi. perjantaina arvailut ja veikkailut saivat pisteen, kun kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin tyttären nimi julkistettiin.

Ruotsin tuleva hallitsijatar joutuu jo toisena elinpäivänään protokollan rattaisiin.

Aamupäivällä kruununperijän luona kuninkaanlinnassa vierailevat päääministeri Fredrik Reinfeldt yhdessä valtiopäivien puhemiehen, hovimarsalkan ja ylihovimestarin kanssa. Perinteiden mukaisesti tuleva hallitsija esitellään Ruotsin valtiojohdolle, joka vahvistaa lapsen syntymän ja allekirjoittaa virallisen asiakirjan.

Heti valtion päämiesten vierailun jälkeen puoliltapäivin kuningas Kaarle Kustaa puhuu hallituksen istunnossa. Hän paljastaa lapsenlapsensa nimet, kutsumanimen sekä arvonimen herttuakuntineen.

Vanhan sananlaskun mukaan rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja se pätee todennäköisesti myös pikkuprinsessan kohdalla. Lapsi saanee äitinsä tapaan nimiä enemmän kuin kolme ja ainakin osa nimistä noudattelee kuninkaallisia perinteitä.

Nimen ilmoituksen jälkeen on edessä kiitosjumalanpalvelus kuninkaallisen linnan kirkossa.

LUE MYÖS:

Hovi vahvistaa: Prinsessa Victoria synnyttää! Ruotsin kruununprinsessa Victoria on kiidätetty sairaalaan. Ruotsin hovi vahvistaa uutistoimisto TT:lle, että Victorian synnytyksen aika on... Tällainen on Ruotsin uusi prinsessa! Ylpeä isä, prinssi Daniel kertoi torstai-aamuna kello 8.00 Suomen aikaa Kruununprinsessa Victorian... Ruotsiin syntyi kruununperillinen - tyttö tuli! Ruotsiin on syntynyt kruununperillinen, vahvistaa prinsessa Victorian puoliso prinssi... Kuninkaallisia tänään Turussa - katso parhaat katselupaikat Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja hänen puolisonsa prinssi Daniel aloittavat aamupäivällä kaksipäiväisen vierailun... Radio Nova Tukholmassa: Prinsessan nimeksi Tarja? Ruotsissa alkoi viime yönä huima mediamylläkkä, kun kruununprinsessa Victoria kiidätettiin sairaalaan synnyttämään ja kun hän sitten muutama tunti myöhemmin...


(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat