Ohjelma- ja mallitoimiston pitäjää epäillään vakavista seksuaalirikoksista

26.09.2011 13:36 -

Helsingin poliisi epäilee ohjelma- ja mallitoimiston pitäjää useista vakavista seksuaalirikoksista.

Esitutkinta aloitettiin toukokuussa 2011 ja tutkinnan edetessä epäilyt ovat laajentuneet. Esitutkinnan mukaan poliisi epäilee, että seksuaalirikosten kohteeksi on joutunut ainakin 13 henkilöä, joista kaksi on alle 18-vuotiaita. Raiskauksen uhreiksi on joutunut 5 eri henkilöä ja muiden seksuaalirikosten kohteeksi 12 henkilöä. Osan raiskauksista poliisi epäilee olevan tekomuodoltaan törkeitä. Erään rikoksen uhrin osalta epäillyn epäillään syyllistyneen seksuaalirikosperäiseen törkeään ihmiskauppaan.

Poliisi ei halua leimata mallitoimistoalaa ja epäilee, että tosiasiallinen mallitoiminta on ollut varsin vähäistä tai olematonta. Toimintatapana on ollut se, että rikosten uhreiksi joutuneille on annettu väärä kuva toiminnan tosiasiallisesta luonteesta. Mallitehtäviin haluavat nuoret naiset olivat ottaneet yhteyttä toimistoon, jossa yleensä oli laadittu työsopimus ja otettu koekuvia. Kuvaustilaisuuksia on luonnehdittu ahdistaviksi ja epäasiallisiksi. Varsinaiset tehtävät ovat kuitenkin mallitoiminnan sijaan liittyneet enemmän eroottiseen ohjelmatoimintaan.

Näissä yhteyksissä epäillyn epäillään loukanneen heidän seksuaalista itsemääräämisoikeuttaan mm. käymällä käsiksi nuoriin naisiin.

Rikostutkinnan kohteena olevat teot ovat tapahtuneet eri puolilla Suomea.

(Radio Nova, Poliisi)

Kilpailut

Uusimmat