Suomalaismuusikko ojensi auttavan kätensä nälänhädän uhrien auttamiseksi

14.09.2011 14:09 -

Anssi Kela lahjoittaa kotisivujensa kautta ladattavien kappaleiden tuoton Unicefin hyväksi

Anssi Kela ottaa kantaa Afrikan nälänhätään, joka on pahin vuosiin. Muusikko kirjoittaa nettisivuillaan:

"Tänä vuonna uutiskynnyksen on ylittänyt Afrikan sarven katastrofi: Pahin ruokakriisi Afrikassa kahteenkymmeneen vuoteen. Ennätyskuivuuden, ruoanhintojen nousun ja aluetta riivaavien konfliktien vuoksi jo yli 12 miljoonaa ihmistä tarvitsee apua Keniassa, Etiopiassa, Somaliassa ja Djiboutissa. Satoja ihmisiä menehtyy päivittäin. Somaliassa on kuollut jo kymmeniä tuhansia ihmisiä, joista puolet alle viisivuotiaita lapsia. YK:n mukaan 750 000 ihmistä uhkaa menehtyä lähikuukausien aikana, ellei riittävää apua saada perille.

Suurin riskiryhmä on lapset. Yli kaksi miljoonaa alle viisivuotiasta lasta kärsii akuutista aliravitsemuksesta ja on välittömässä hengenvaarassa. Aliravitsemuksesta kärsivät lapset eivät kuole pelkästään nälkään: he menehtyvät myös hoidon puutteeseen altistuessaan taudeille ja juodessaan likaista vettä. Hoidon avulla aliravittu lapsi voi kuitenkin toipua täysin.

Tarttis tehdä jotain.

Päätin käynnistää näillä sivuilla yhden miehen pienen kampanjan: luovutan tästä päivästä lähtien kuukauden ajan (14.10. asti) kaikista Musiikkipuotiin lataamistani kappaleista saamani myyntitulot Unicefin työn hyväksi. Kyse on siis niistä puodissani myytävistä harvinaisuuksista, jotka ovat esillä kaupan etusivulla. Ostamalla noita kappaleita seuraavan kuukauden aikana tuet Unicefin katastrofialueilla tekemää työtä – minä en ota näistä myynneistä senttiäkään. Kelpo diili: saat auttamalla hyvän mielen lisäksi myös musiikkia kuunneltavaksesi."

Artisti myös painottaa, että kyseessä ei ole keino markkinoida hänen omaa musiikkiaan, vaan kotisivujen kautta löytyy myös linkkejä useisiin järjestöihin, jotka toimittavat apua kriisialueille.

(Radio Nova, Anssi Kelan kotisivut)

Kilpailut

Uusimmat