Autoliitto: Punaisia päin ajaminen edelleen vaarallinen ongelma Suomessa

10.09.2011 17:00 -

Autoliitto haluaa nostaa vuotuisena Auton päivänä esille yhteisten pelisääntöjen noudattamisen ja joustavuuden merkitystä turvallisessa liikkumisessa.

Vaikka liikenneturvallisuus on Suomessa parantunut, tapahtuu liikenteessä edelleen välinpitämättömyydestä johtuvia onnettomuuksia.

- Kaikkien tielläliikkujien on noudatettava sääntöjä ja kunnioitettava muita. Esimerkiksi punaisia päin ajaminen on todella vaarallinen ongelma. Säännöt koskevat myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen sanoo.

Pelisääntöjen noudattamiseen kuuluu myös ajoneuvon ja kuljettajan kunnosta huolehtiminen. Alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisen rangaistavuus ei liene kenellekään epäselvää, mutta harva tulee ajatelleeksi, ettei kuskin paikalle saa hypätä myöskään väsyneenä.

- Syksyn sateisena aikana on tärkeää tarkistaa auton renkaiden kunto sekä pitää tuulilasi puhtaana. Matalalta paistava aurinko ottaa likaisista lasipinnoista ikäviä heijastuksia ja aiheuttaa vaaran, Nieminen muistuttaa.

Liikenneturvallisuusasian ohella Auton päivänä painotetaan henkilöauton merkitystä Suomessa. Tieliikenteen osuus henkilöliikenteestä on yli 90 prosenttia, mistä yli 80 prosenttia kuljetaan henkilöautoilla.

(Radio Nova, Autoliitto)

Kilpailut

Uusimmat