Selänne ja Ruutu paljastavat miten valmistautuvat tulevaan kauteen

09.07.2011 20:00 -

Teemu Selänne ja Tuomo Ruutu eivät lepäile laakereillaan kesälläkään. Valmistautuminen tulevaan kauteen on jo käynnissä.

Tuomo Ruutu on MM-kultaa toukokuussa voittaneen leijonamiehistön hyökkääjä. Pohjois-Amerikan jääkiekkoliigassa NHL:ssä Ruutu edustaa Carolina Hurricanesia. Hän on pelannut Carolinassa kaksi kautta ja sopimusta on vielä vuosi jäljellä. Vaikka Carolina ei viime kaudella selvinnyt mukaan pudotuspeleihin, voi Ruutu olla tyytyväinen kauteensa. 19 maalia ja 38 syöttöpistettä tarkoittaa sitä, että Ruutu oli kolmanneksi tehokkain suomalaispelaaja taalajäillä.

- Koko kausi tuntui aika hyvältä. Ei ollut välttämättä mitään kauheita piikkejä, mutta tasaisesti tuntui aika hyvältä - ei tullut sellaisia notkahduksia. Hienoa tietysti oli, että kausi loppui tuohon maailmanmestaruuteen, joka ainakin toistaiseksi on uran isoin saavutus - mikäs sen parempaa, kertoo Ruutu.

Pahin juhlahumu on jo takana ja Tuomo Ruudun katse on suunnattu tulevaan kauteen. Kesäharjoittelussa on jo täysi rähinä päällä.

- Tahkon portaita joka päivä... Ei ei ei....Kyllä viikonloppuna on vähän löysempää, joku pidempi lenkki. Maanantaina on nopeusharjoitukset ja tiistaina puntti, keskiviikkona yleensä jotain kevyempää ja torstaina nostetaan taas puntteja ja perjantaina yleensä sellainen kiva viikonloppurääkki ennen kuin lähdetään viettämään sitä päivän tai kahden vapaata. Jalat on kyllä aika jumissa.

Ei siis kuulosta ihan perus 28-vuotiaan miehen kesälomalta. Kesälomaa tai tällä hetkellä pikemminkin kuntoutuslomaa Suomessa viettää myös veteraanikiekkoilija Teemu Selänne. Selänteen polvi operoitiin viime viikolla tähystysleikkauksessa. Polven kuntoutuminen sanelee sen voiko Suomen yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä jääkiekkoilijoista ylipäätään jatkaa uraansa. Minkäänlaista  takarajaa päätökselleen Selänne ei ole asettanut.

- Ei mulla koskaan mitään takarajaa ole. Nyt mennään ihan tuon polven mukaan. Anaheim tietää sen ja ne odottavat kyllä. Ei niillä ole mihinkään kiire, Teemu Selänne kertoo.

Siinä missä nuoren Tuomo Ruudun perjantai-treeni on tahtoportaita ja viikonloppurääkkiä - joutuu 13 vuotta vanhempi 41-vuotias konkarikiekkoilija Teemu Selänne suunnittelemaan treeninsä ikäänsä ja kilometrejään kunnioittaen

- Isoin ero on nimenomaan siinä palautumisessa. Kymmenen vuotta sitten pystyi tekemään melkein mitä vain ja oli seuraavana päivänä ihan treenikunnossa. Nyt pitää kaikki tehdä viisaammin, tarkemmin ja järkevämmin. Uskon, että 40-vuotiaana on monella osa-alueella parempi kuin kolmikymppisenä. Jotenkin tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä järkevämmäksi tulee. Oppii arvostamaan ja nauttimaan ihan erilailla.

Suurin osa Suomessa kesäänsä viettävistä NHL-tähdistä matkustaa varsinaiselle työmaalleen rapakon taakse elokuun lopussa.

(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat