Täällä lennonjohtajien lakko vaikuttaisi ensimmäisenä

08.07.2011 14:30 -

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY on tarkentanut lakkovaroitustaan.

Toteutuessaan lennonjohtajien lakko alkaisi tiistaina 19.7. Pistelakot ajoittuisivat Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Suomen ylilentoliikenteen ruuhkatunneille.

Työtaistelutoimien taustalla ovat lennonjohtajien työehtosopimusneuvottelut, joita on käyty jo useita viikkoja edellisen työehtosopimuksen rauettua.

SLJY:n mukaan yhteisymmärrys on saavutettu lähes kaikilta osin, mutta muutamissa kohdissa ei ole löydetty ratkaisua kovista ponnisteluista ja hyvästä neuvotteluilmapiiristä huolimatta.

Finnairilla on ollut viime aikoina neuvotteluongelmia muun muassa alihankkijoidensa ja maapalvelujen kanssa. Työtaisteluiden aiheuttamat epätäsmällisyydet ja peruutukset ovat kolhineet Finnairin yrityskuvaa, arvioi yhtiön toimitusjohtaja Mika Vehviläinen:

-Kyllä tämä on meidän kannalta erittäin vakava paikka, haasta siltä kannalta, että suurin osa meidän matkustajista ei lennä helsinkiin vaan he käyttävät tätä kauttakulkupaikkana. Ja heillä on paljon muita vaihtoehtoja tarjolla ja aasialaiset matkustajat, erityisesti japanilaiset, ovat hyvin laatutietoisia. Ja heille tämä luotettavuus ja varmuus on erittäin tärkeää, Vehviläinen kertoo.

Finnairilla on ollut kahdessa vuodessa noin kymmenen työtaistelua.

(Radio Nova, MTV3)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat