Kaliforniainen isoäiti myy internetissä itsemurhavälineitä

13.06.2011 12:15 -

Muori nousi Yhdysvalloissa otsikoihin, kun masennuksesta kärsinyt nuorimies tilasi mummolta itsemurha-paketin ja tappio sillä itsensä.

Isoäidin erikoiseen myyntiartikkeliin syy on nyt selvillä. Taustalla on henkilökohtainen tragedia. San Diegon tienoilla asuvan Sharlotte Hydornin mies kuoli tuskallisesti suolistosyöpään. Tapahtumasta on aikaa jo 30-vuotta ja leski on nykyään 91-vuotias.

Itsemurha-kittien teko on Sharlottelle kutsumystyötä. Hän haluaa näin auttaa muita parantumattomasti sairaita poistumaan tästä maailmasta arvokkaasti. Sharlotten kitti sisältää muovipussin, johon nainen on ommellut koneella elastisen nauhan. Pussista lähtee letku, joka voidaan kiinnittää helium-kaasukanisteriin. Asiakkaan on hankittava kaasu erikseen. Eli kyseisellä kitillä voidaan tehdä tukehtumiseen johtava itsemurha. Kitti maksaa 60 dollaria, eli n. 42 euroa. Hintaan sisältyy opaskirjanen.

Sharlotte myy 1600 kittiä vuodessa. Kuinka monta itsemurhaa niillä sitten tehdään, on mahdotonta tietää. Ylipäätään Yhdysvalloissa joka kuudestoista minuutti joku päättää elämänsä oman käden kautta.

Viime joulukuussa 29-vuotias oregonilainen Nick Klonoski tilasi Sharlottelta kitin ja teki sillä itsemurhan. Ensihoitajat löysivät miehen kuolleena sängystä muovipussi päässä. Vieressä oli juhlatarvikeliikkeestä vuokrattu helium-kanisteri.

Nick oli ollut masentunut mutta fyysisesti terve. Nyt Klonoskin perhe on tullut julkisuuteen vastustamaan Sharlotten bisneksiä. Nickin veli Zach vertaa itsemurhakittien myymistä siihen, että mielenterveys-klinikan vieressä olisi tuliaseita myyvä automaatti.

Sharlotten yritys on Kaliforniassa laillinen, mutta lainsäätäjät koettavat muuttaa lakia. Sharlotte sanoo ymmärtävänsä Klonoskin perheen tuskan, mutta aikoo silti jatkaa itsemurha-kittien myymistä niin kauan kuin se on laillista.

Beverlyhillsläinen psykiatri Carole Lieberman tuomitsee itsemurhakitit. Masentunut voi hetken mielijohteesta tarttua tarjoukseen ja tehdä itsemurhan. Lieberman hoitaa deppressio-potilaita mielialalääkkeiden ja viikottaisen psykoterapian yhdistelmällä.

(Radio Nova)

 

 

Kilpailut

Uusimmat