Näin suojaat kuuloasi kesän festareilla - lue vinkit!

08.06.2011 12:26 -

Kuuloliitto kokosi hyödyllisimmät vinkit kuulon suojaamiseksi kesän musiikkitapahtumiin.

Myös festareiden ehdoton vetonaula, Suomen suosituin artisti Jenni Vartiainen kehottaa pitämään huolta kuulosta.

Jenni Vartiainen kertoo kärsineensä tinnituksesta ja korvien särkemisestä jo Gimmelin aikaan, koska hän halusi pitää korvamonitoreja vain toisessa korvassa ja kuulla ympäriltään kuuluvat äänet toisella korvallaan. Kuulotesteissä Jennille kerrottiin että pieniä häiriöitä oli jo tullut, ja nainen tajusi, että hänen on suojattava kuulonsa paremmin keikoilla. 

Kesäfestarit kuuluvat lähtemättömästi Suomen kesään. Jottei festareista jäisi muistoksi ikävää tinnitusta tai vuosien myötä jopa pysyvää meluvammaa, kuuloa kannattaa suojata. Näillä vinkeillä voit nauttia hyvästä musiikista vielä vuosienkin päästä:

Käytä oikeita korvatulppia. Pumpuli, paperi tai omat sormet eivät riitä. Käytä suojaimia koko melualtistuksen ajan. Korvat eivät ehdi mukautua nopeisiin äänitasojen muutoksiin. Vältä seisomista liian lähellä kaiuttimia. Huomioi, että alkoholi alentaa kykyä huomata voimakkaita äänitasoja. Älä huuda toisen ihmisen korvaan – se voi vahingoittaa kuuloa. Pidä lepohetki kovien äänitasojen jälkeen, jotta kuulo ehtii palautua.

Vaahtomuovisia korvatulppia myydään festarialueilla, ja ne riittävät hyvin kuulon suojaamiseen. Parhaimmillaan oikeanlainen suojain parantaa musiikinkuuntelunautintoa.


Kuuloliiton verkkosivuilta www.kuulosuoja.fi löydät lisätietoa aiheesta sekä Jenni Vartiaisen ja muiden muusikoiden puheenvuorot kuulon puolesta. 

Kilpailut

Uusimmat