Näillä vinkeillä saat parisuhteen toimimaan

15.05.2011 20:00 -

Hyvät ja huonot hetket kuuluvat parisuhteeseen. Jos kuitenkin tuntuu, että huonot hetket ovat ottaneet vallan, niin peli ei ole vielä pelattu.

Parisuhteeseen kannattaa sijoittaa ja yrittää korjata tilanne ennen kuin laitetaan lusikat jakoon. Howlifeworks.com -sivusto antaa vinkkejä, kuinka saada parisuhde taas toimimaan "kotikonstein".

1. Ajatelkaa positiivisesti

-Kun parisuhde ajautuu karikolle ja tunteet viilenevät, niin kannattaa ottaa pieni hengähdystauko ja ottaa vaikka askel taaksepäin. Muistelkaa miten tutustuitte, rakastuitte ja mihin alunperin toisissanne ihastuitte? Arjen pyörityksessä nämä asiat saattavat helposti unohtua.

2. Antakaa toisillenne huomiota

- Kirjoita vaikka rakkauskirje, runo tai lista omalle kullalle hänen hyvistä puolistaan. Unohtakaa arkiset askareet, rahahuolet, työasiat ja tiskit ja muistuttakaa toisillenne miten ihana ihminen toinen on. Jakakaa hetki vain teille kahdelle.

3. Käyttäkää parisuhdeoppaita parisuhteenne apuna

-Parisuhdeongelmiin löytyy vaikka mitä oppaita. Kirjojen ohjeet voivat olla vaikkapa yhteisiä harjoituksia teille pariskuntana. Oppaat antavat ratkaisuesimerkkejä yleisimpiin parisuhdeongelmiin.

4. Harjoitelkaa puhumaan ja kuuntelemaan

- Etenkin pitkässä parisuhteessa ajaudutaan helposti kommunikaatiokatkokseen: puhuminen unohtuu, ja toista aletaan tulkita oman mielen mukaan, usein epäedullisesti ja vääristyneesti. Usein toisen sanomiset otetaan vastaan kritiikkinä, jolloin helposti lähdetään puolustautumisen ja hyökkäyksen oravanpyörään. Harjoitelkaa toistenne aktiivista kuuntelemista ja ymmärtämistä. Kertokaa toisillenne, mitä ajatuksia ja tunteita toistenne sanomiset teistä oikeasti tuntuvat. Harjoitusten avulla voitte löytää uuden tavan puhua, kuunnella ja ymmärtää toisianne.

Relationship Therapy You Can Do on Your Own

(Radio Nova - Tohtori.fi)

Kilpailut

Uusimmat