Näin suojaat älypuhelimesi ja tablettisi haittaohjelmilta - katso vinkit!

12.05.2011 19:00 -

Samalla kun älypuhelimien suosio on kasvanut, niin myös riski arkaluontoisten tietojen tai laitteen varastamiseen on kasvanut dramaattisesti.

Esimerkiksi maaliskuussa Android-markkinoille hyökkäsi useita haitallisia sovelluksia, jotka ehtivät vaikuttaa 260 000 Android-pohjaiseen älypuhelimeen ja tablet-laitteeseen.

Näin suojaat älypuhelimesi ja tablet-laitteesi varkailta ja haittaohjelmilta.

1. Pidä laitetta silmällä.

- Älä jätä laitettasi vartioimatta milloinkaan. Tabletit ovat tällä hetkellä todella suosittuja ja  niitä on hankala löytää Euroopan ja Aasian mustilta markkinoilta, joten kyseiset laitteet houkuttelevat varkaita normaalia enemmän.

Lataa laitteeseen turvasovellus, jonka avulla pystyt paikallistamaan sen, laitteen hävitessä. Sovellukset löytyvät sekä Android-pohjaisiin laitteisiin, että Applen iPhoneen ja iPadiin.

2. Aseta vahva salasana

- Turvasovellusten jälkeen on hyvä asettaa vahva salasana, joka on vaikea murtaa. Jos salasana menee väärin tarpeeksi monta kertaa, niin laite menee lukkoon tai tiedot häviävät.

Hyvä salasana on pitkä, siinä on numeroita, välimerkkejä sekä isoja että pieniä kirjaimia.

3. Varo väärennettyjä sovelluksia

- On houkuttelevaa ladata ilmaisia sovelluksia, mutta pitää olla varovainen: Haittaohjelmat ja sovellukset ovat usein naamioitu laillisiksi, ja ilman tietoturvaohjelmistoja, on lähes mahdotonta tietää sovellusten aitoutta.

Haittaohjelmasovellukset ovat vaarallisia, koska ne voivat varastaa kaikki tiedot älypuhelimesta tai tabletista. Huonommassa tilanteessa se voi seurata kaikkea mitä teet ja tallentaa kaikki käyttämäsi käyttäjätunnukset ja salasanat.

Tämän estämiseksi lataa turvasovellus joka skannaa, tunnistaa ja estää tietoturvauhkia.

4. Ole varovainen käyttäessäsi vierasta Wi-Fi-verkkoa

- Kun käytetään julkista tietoliikennettä, on mahdollista, että joku vakoilee. Jos menee nettiä selatessaan sivulle, joka ei salaa tietoliikennettä, voi kuka tahansa vakoilla verkon käyttöä ja varastaa lomaketietoja, salasanoja ja käyttäjätunnuksia.

5. Tietojen poistaminen etäyhteydellä

- Hanki sovellus jonka avulla saat tyhjennettyä kaikki tietosi laitteestasi etäyhteyden avulla. Jos laitteesi varastetaan ja olet varma ettet saa sitä enää takaisin, niin silloin kukaan ei ainakaan pääse henkilökohtaisiin tietoihisi käsiksi. Tällaiset sovellukset löytyvät sekä Android-pohjaisiin laitteisiin että Applen iPhoneen ja tablettiin.

Radio Nova

Copyright (c) 2011 Studio One Networks. All rights reserved.

Kilpailut

Uusimmat