Talvinopeusrajoitusten poistaminen alkaa

31.03.2011 17:15 -

Talvi- ja pimeän ajan alennettuja nopeusrajoituksia aletaan poistaa sään ja kelin salliessa 6. huhtikuuta alkaen porrastetusti eteläisestä Suomesta alkaen.

Muuttuneet rajoitukset ovat voimassa sen jälkeen kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu, Liikennevirasto muistuttaa.

Sallitut enimmäisnopeudet muutetaan 6. huhtikuuta alkaen viikoilla 14–15 portaittain etelästä pohjoiseen. Tieosilla, jotka on varustettu ns. vaihtuvilla nopeusrajoitusmerkeillä, kesänopeuksiin siirrytään kelin salliessa valoisaan aikaan jo viikolla 13.

Tarkoituksena on, että koko maassa on siirrytty talvinopeuksista kesänopeuksiin viikon 15 aikana. Jos kuitenkin odotettavissa on huonoja sää- ja kelioloja, muutosten käynnistämistä voidaan myöhentää, mutta korkeintaan huhtikuun lopulle. ELY-keskukset voivat tarvittaessa jättää alennetut nopeusrajoitukset voimaan sellaisissa tienkohdissa, joissa päällysteen kunto sitä edellyttää.

Päätiestöllä talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

(Radio Nova, Liikennevirasto)

 

Kilpailut

Uusimmat