Fiksu ostaa auton nyt!

28.03.2011 10:54 -

Kannattaako ostaa uusi auto nyt vai myöhemmin?

Korot ovat sahanneet viime aikoina ylös ja alas niin reippaasti, että monessa perheessä mietitään isompien ostosten tekoa pitkään ja hartaasti. Nyt miettimisen voi lopettaa.

Talousalan asiantuntija näyttää auton, veneen tai asunnon kaltaisille isoille ostoksille vihreää valoa.

- Tämän vuoden aikana korkoihin odotetaan prosentin nousua. Esimerkiksi auton voi nyt ostaa turvallisesti, kun korot ovat vielä alhaalla, neuvoo Santanderin toimitusjohtaja Pekka Pättiniemi.

Matalat korot ovat jo houkutelleet suomalaisia kaupoille, sillä esimerkiksi autokauppa on tänä vuonna kasvanut 25 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Pättiniemi arvelee suomalaisten shoppailuinnon kuitenkin laantuvan isompien ostosten osalta korkojen nousun myötä.

Harva meistä latoo autoa ostaessaan sileitä seteleitä tiskiin, vaan menopeli ostetaan yhä useammin osamaksulla. Osamaksusopimukset ovat Suomessa kiinteäkorkoisia. Matalan koron aikana koron voi lukita alhaiselle tasolle, jolloin tulevat kuukausimenot ovat tiedossa jo etukäteen.

Autokauppojen korkotarjoukset vaihtelevat jonkin verran, mutta niiden vertailu saattaa olla hiukan hankalaa juoksemista liikkeestä toiseen. Pättiniemi lohduttaa korkovertailijoita sillä, että kiinteällä korolla erojen vaikutus on loppujen lopuksi vain muutamia kymppejä vuodessa.

- Saman summan saa haaskattua jo ostovaiheessa bensaan, jos ajelee liikkeestä toiseen vertailemassa tarjouksia. Autoa ostaessa ei kannata niinkään tuijottaa korkotarjouksia, vaan etsiä luotettava myyjä, jolta auton voi ostaa hyvillä mielin.

Kilpailut

Uusimmat