Näin valitset oikeat kesärenkaat

24.03.2011 11:45 -

Kesärenkaiden valintaan kannattaa käyttää aikaa. Tärkeintä on valita renkaat sen mukaan, minkälaisia renkaiden ominaisuuksia itse arvostaa.

Moni autoilija saattaa hämääntyä rengaskaupoilla, sillä renkaita on tullut markkinoille niin paljon, ettei perässä tahdo pysyä. Rengasliikkeiden myyjät ovat kuitenkin ammattitaitoisia ja heidän tietotaitoonsa kannattaakin kääntyä.

– Myös suurten autolehtien rengastestejä seuraamalla pääsee hyvin kärryille eri renkaiden ominaisuuksista. Uusia kesärenkaita hankkiessa kannattaa ensin miettiä, mitä ominaisuuksia itse arvostaa ja valita sitten renkaat, jotka ovat menestyneet testeissä parhaiten ja jotka ominaisuuksiltaan vastaavat kunkin tarpeita.

Vaikka renkaiden ominaisuudet ovat lähentyneet viime vuosina toisiaan, voi niistä silti löytyä isojakin eroja. Suomen vaihteleviin ja vaativiin kesäoloihin kannattaa valita renkaat, jotka on valmistettu, testattu ja suunniteltu Pohjolan vaativissa oloissa. Pohjois-Euroopassa haasteena on, että kesärengaskauden alkaessa lämpötila voi olla aamuisin lähellä nollaa, ja myöhemmin kesällä hellelukemissa.

– Renkaan on kestettävä moitteettomasti sääolosuhteiden vaihtelut. Lisäksi kevätlumien sulaessa teillä on paljon sohjoa, jolloin sohjo- ja vesiliirto-ominaisuudet korostuvat.

Suomessa tiet ovat karheampia kuin Keski-Euroopassa. Yksi vaikuttava tekijä on se, että talvisin autoissa käytetään yleisesti nastarenkaita, jotka karhentavat tienpintaa. Karheat ja soraiset tiet kuluttavat puolestaan rengasta. Siksi hyvän kesärenkaan on kestettävä kulutusta ja oltava karkealla tiellä hiljainen.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat