Rockia soittava viuluvirtuoosi vierailulle Suomeen!

18.03.2011 12:00 -

Apocalyptica teki sen selloilla ja nyt David Garrett ottaa suuret rock -musiikin klassikot haltuun viululla!

David Garrett on viuluvirtuoosi vailla vertaa. David keskittyi nuoremmalla iällä vain klassiseen musiikkiin kunnes hän innostui yhdistämään rockia ja klassista musiikkia, mistä hän on tullutkin sittemmin tunnetuksi. Uudella Rock Symphonies -levyllä hän on tehnyt omat versionsa mm. kappaleista Kashmir, Smells Like Teen Spirit, November Rain ja Master of Puppets. Albumilta löytyy myös klassisen musiikin helmiä.

Viulisti nauttii suurta suosiota sekä Euroopassa, että myös Amerikassa, David Garrett oli eniten myynyt debytoiva klassinen artisti Amerikassa v. 2009 ja Rock Symphonies #1 klassinen crossover-albumi 31 viikon ajan!

Pitkätukkainen, tatuoitu, myös mallina toiminut vaalea viulisti on iloinen voidessaan esitellä taitojaan uudelle yleisölle ”I grew up playing for older generations and I always wanted to perform for my generation – to play Mozart and Beethoven and Brahms for them, and AC/DC and Metallica and Michael Jackson as well.”

Viuluvirtuoosi nähdään 18.3. Korkojen kera ohjelmassa.

29-vuotias David Garrett aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana. Viulun ihmelapsi saavutti ensimmäisen  musiikkipalkintonsa jo vuoden kuluttua ja esiintyi Hampurin Philharmonic Orchestran kanssa 10-vuotiaana. 13 ikäisenä Garrettista tuli nuorin sopimusartisti Deutche Grammophon labelin kanssa. David Garrett on julkaissut ensimmäisen albuminsa v. 1995 – tähän päivään mennessä julkaisuja on kertynyt jo yhdeksän!

David Garrett on opiskellut mm. London Royal College of Musicissa ja New Yorkin Julliard Schoolissa, jossa hänen opettajanaan toimi maailmankuulu viuluvirtuoosi Itzhak Perlman.  Hän on esiintynyt monien tunnettujen orkesterien kanssa (mm. The London Philharmonic, The Los Angeles Philharmonic, The Russian National Orchestra) ja mm. 12-vuotiaana viulistilegenda Yehudi Menuhinin kanssa.

David Garrettilla on myös maailman nopeimman viulistin titteli vuodelta 2009. Hän esiintyi televisioidussa lastenohjelmassa Guinnessin Ennätyskirjan todistamana soittaessaan Rimski-Korsakovin Kimalaisen lento-sävellystä ennätysajassa 66s. – 13 nuottia sekunnissa!

Kilpailut

Uusimmat