Vapun reseptit: Mozzarellaa ja marinoituja kirsikkatomaatteja

14.03.2014 14:10 -

Viikonloppuun kuuluu ehdottomasti hyvä päivällinen, jonka eteen voi nähdä myös vähän vaivaa. Viikonloppuna sopiikin tehdä poikkeuksetta päivälliselle alku- pää- ja jälkiruoan, opastaa Vappu Pimiä.

Tämä aloittaa aterian ihanan kevyesti, mutta täyteläisesti ja toisaalta tämä sopii myös yksinään kevyeksi päivälliseksi, kun ottaa vähän enemmän ja vaikka palan hyvää leipää kylkeen. Tämä on myös tosi nopea tehdä ja ainekset on helppo löytää.

Tärkeää tässä reseptissä on, että käytät hyvää eli buffalomozzarellaa, ei mitään kumipallomozzarellaa. Nykyään onneksi myös ihan marketeista löytää vähän parempaa mozzarellaa.

Mozzarellaa ja marinoituja kirsikkatomaatteja
4 annosta

2 palloa hyvää buffalomozzarellaa (kysy kauppiaalta apua hyvän löytämiseksi)
1 rasia kirsikka- tai pisaratomaatteja
1 pieni valkosipulinkynsi
ruukku tuoretta basilikaa
hyppysellinen sokeria
useampi hyppysellinen suolaa
mustapippuria
n ½dl hyvää oliiviöljyä
n. 4rkl balsamiviinietikkaa

Huuhtele tomaatit ja puolita ne. Silppua valkosipuli ja basilika pieneksi, sekoita silput tomaattien joukkoon. Lisää suola, sokeria ja pippuri. Muista, että tomaatti vaatii suolaa, jotta sen maku pääsee oikeuksiinsa. Lisää öljy ja etikka. Anna tekeytyä hetken, mielellään puoli tuntia.

Revi mozzarellapallo ronskisti käsin kahtia. Aseta lautaselle ja lisää viereen marinoituja tomaaatteja. Valuta tomaattien marinadia myös juuston päälle ja tarjoile.

- Vappu

Kilpailut

Uusimmat