Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Chili con carne -keitto
Amerikkalainen ruokakulttuuri on mahtavaa ja siellä usein törmää ilmiöön leipä. Lähes jokaisen periamerikkalaiseen ruokaan kuuluu leipä jollain tapaa. Kokeile: Chili con carne -keittoa!
Olen suuri keittofani, mutta yksi suosikeistani on chili con carne, joten päätin yhdistää nämä kaksi asiaa, sillä Amerikassa chili con carnea ei syödä riisin kanssa, vaan voileipäkeksien kanssa keiton tapaan. Tästä innostuneena kehittelin oman version ja tämä nimenomaan syödään keittona ja näin syksyn ja talven pimeinä iltoina chili lämmittää mukavasti.
Chili con carne keitto
Ainekset:
loraus oliiviöljyä
400-500g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
(1 rasia tuoreita herkkusieniä)
1 tuore chili (riippuen tulisuudesta, käytä siemenillä tai ilman)
ripaus cayennepippuria
2 tlk tomaattimurskaa
1 tlk kidney papuja valutettuna
1-2 limen mehu
1-2 rkl worchester kastiketta
hyppysellinen sokeria
n. ½ l lihalientä (kuutiosta tai fondista käy myös)
vettä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
tuoretta korianteria
ranskankermaa
Silppua sipulit sekä chili ja kuullota ne öljyssä, jos käytät sieniä (ei pakollisia), lisää kuutioidut herkkusienet, pyörittele vielä niin että saavat väriä. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Kaada sekaan pavut, tomaattimurska, limen mehu, lihaliemi ja mausteet. Laske lieden lämpöä ja anna hautua vähintään puoli tuntia, muista sekoittaa välillä ja lisää vettä, jos keitto menee liian paksuksi. Säätele tulisuutta cayennepippurin ja chilin määrällä.Tarjoile keittokulhosta, laita päälle lusikallinen ranskankermaa ja silputtua korianteria. Voit tarjoilla voileipäkeksien kera, joita on ihana dipata keittoon. Toki mikä tahansa leipä käy loistavasti. Tämä on myös ruoka, joka vain paranee vanhetessaan eli voit hyvin tehdä ison kattilan ja lämmitellä useampana päivänä.
-Vappu