Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Mehevä omenakakku
Syksyn kunniaksi leivotaan omenakakkua!
Mehevä omenakakku
175 g voita tai margariinia
2,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja ( voit myös korvata osan jauhoista speltti- tai grahamjauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 prk creme fraichea, voit käyttää kevytversiota
Päälle:
4-6 omenaa kuorittuna ja kuutioituna
2tl kanelia
1,5rkl sokeria
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Voitele ja leivitä noin 20-22 cm halkaisijan vuoka, jos teet isompaan, paistoaika lyhenee.
Vaahdota huoneen lämpöinen rasva sokerien kanssa. Lisää kananmunat yksitellen seokseen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseosta ja creme fraichea taikinaan vuorotellen. Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja kaada päälle omenakuutiot. Voit painella kuutioita taikinan sekaan. Ripottele sokeria ja kaneli omenoiden päälle. Paista kakkua noin 1tunti 15 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla, sillä uuneissa on paljon eroja. Nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
- Vappu