Anne Mattila: Miksi kaiken pitää olla niin negatiivista ja tuomitsevaa?

22.01.2016 10:00 -

Anne Mattila on julkaissut toisen singlen maaliskuussa julkaistavalta albumiltaan. Uuden Ihminen-singlen teksti on laulajalle erityisen tärkeä. 

– Välillä elämässä tulee tilanteita, jolloin on pakko sanoa ääneen, että tämähän on kirjoitettu kuin omista ajatuksista. Näin kävi kun kuulin ensimmäistä kertaa Elviira Niemisen tekstittämän kappaleen Ihminen. Olin nimittäin surffaillut ennen biisipalaveria netissä ja huokaissut, että miksi kaiken pitää olla niin äärettömän negatiivista ja tuomitsevaa. Miksi ihminen ei voi olla vain ihminen toiselle?, Anne Mattila pohtii.

Ihminen-biisissä kerrotaan hienosti rakkaustarina, jossa sitä oikeaa ei ole löytynyt, mutta aivan eri perspektiivistä katsoen kuin aiemmin, koska tämän voi ajatella omaan elämäntilanteeseen, vaikka se oikea olisi jo rinnalla. Kappaleessa etsitään nimittäin ylipäätään ympäriltä kiireeseen katoavaa ihmisyyttä. Melodia osuu omaan sydämeen täysin, ja teksti on syvällinen ja haastava.

Maaliskuussa julkaistavaa albumia työstettiin selkeästi aiempia albumeja pidempään. Erityisesti tekstit ovat suuremmassa roolissa kuin aikaisemmin.

– Uran aikana jokainen levy on ollut kehitys- ja kasvutarina, vaikka en ole tietoisesti mitään muuttanut. Uutta levyä olemme työstäneen jo pitkään, kolme vuotta. Siinä ajassa olemme saaneet juuri ne oikeat kappaleet levylle. Jokainen levyn tarina on äärettömän tärkeä minulle ja koskettaa sanomallaan, Anne kertoo.

Anne Mattila esiintyy Iskelmä Gaalassa Tampere-talossa 12. helmikuuta. Tästä käynnistyy myös Annen kiertue. Ensi vuonna Anne Mattila viettää taiteilijajuhlaa, sillä ensimmäisestä levytyksestä sekä keikoista on kulunut jo 20 vuotta. Anne Mattilan 12. albumi Kuivaa koivua julkaistaan 18. maaliskuuta. Albumin ensimmäinen single Kuivaa koivua julkaistiin viime kesänä, ja se on soinut radiossa lähes 3000 kertaa.

Kuva: Sony Music 2015

Kilpailut

Uusimmat