Teosto-palkinto jaetaan jälleen huhtikuussa – katso onko oma suosikkiartistisi yleisön ehdokkaiden joukossa

19.01.2016 14:15 -

Huhtikuussa jaetaan Teosto-palkinto, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista. Palkinto annetaan vuosittain yhdelle tai useammalle uudelle kotimaiselle musiikkiteokselle.

Palkintoa jakavat Teostoon kuuluvat säveltäjät, sanoittajat ja musiikin kustantajat. Teosto-palkinnolla halutaan nostaa esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia musiikkiteoksia. Myönnettävään palkintoon ei vaikuta teoksen myyntimäärät.  Palkinnon arvo on 40 000 euroa, mikä jaetaan 1-4 musiikkiteokselle tai teoskokonaisuudelle. Jos palkinnon saa yksi teos, palkintosumma on 25 000 euroa. Saajan tulee olla Teoston musiikintekijäasiakas.

Tämän vuoden palkintoa varten Teosto keräsi ehdotuksia ensimmäistä kertaa myös yleisöltä, ja verkkosivujen kautta ehdotuksia saapui yhteensä lähes 100. Yleisöltä saadut ehdotukset palkittavista teoksista ovat parhaillaan musiikkialan asiantuntijoista koostuvan esiraadin pöydällä. Arvioinnissa huomioidaan kaikki palkintokriteerit täyttävät ehdotukset, eli kotimaiset teokset, jotka on kantaesitetty tai julkaistu vuoden 2015 aikana. Esiraatilaiset tuovat lisäksi omia ehdotuksiaan palkittavista teoksista muiden raatilaisten arvioitaviksi. Esiraati tekee kaikkien ehdotusten pohjalta listauksen mahdollisista palkittavista teoksista, joiden joukosta varsinainen Teosto-palkintoraati valitsee voittajan tai voittajat.

Esiraadin valitsemat Teosto-palkintoehdokkaat julkistetaan 17. helmikuuta. Lopullinen Teosto-palkinnon saaja tai saajat julkistetaan huhtikuussa 2016. Teosto on jakanut tunnustuspalkintoa vuodesta 2003 lähtien edistääkseen kotimaista luovaa säveltaidetta.

Kuva: Shutterstock

Kilpailut

Uusimmat