Amerikkalainen Major Lazer ja Cheek Ruisrockiin

01.12.2015 12:28 -

Turun Ruissalossa 8.-10. heinäkuuta vietettävä massatapahtuma saa lavalleen maailman kuunnelluimman Spotify-kappaleen tekijän-

Huipputuottaja Diplon sekä Jillionairen ja Walshy Firen muodostaman Major Lazerin menestykonsepti yhdistelee elektronista tanssimusiikkia reggaeen, dancehalliin, houseen ja moombahtoniin.

Yhtye julkaisi tänä vuonna kolmannen albuminsa Peace is mission, jonka Lean On -hittisinkku nousi Spotifyn kaikkien aikojen streamatuimmaksi kappaleeksi yli 527 miljoonan kuuntelumäärällään. Vuonna 2009 perustetun yhtyeen monipuolista tuotantoa on siivittänyt myös monipuolinen vierailijakaarti, kuten viime kesänä Ruisrockissa esiintyneet Pharrell Williams ja Ellie Goulding.

Cheekin paluu tauolta on sekin sujunut mukavasti. Tuore Sä huudat -sinkku teki Spotifyssa päiväkohtaisen striimiennätyksen ja albumi Alpha Omega -albumin kaikki kappaleet ovat nousseet Spotify TOP 10 -listalle.

Tänä kesänä tehtiin kävijäennätys

Ruissalossa juhli menneenä kesänä festariviikonlopun aikana yhteensä 95 000 kävijää. Menestys huomioitiin myös alan ammattilaisten keskuudessa, kun Ruisrock vastaanotti lokakuussa Vuoden festivaalin palkinnon Musiikki ja Media -tapahtuman Industry Awards Gaalassa. Tapahtumassa palkitaan vuosittain musiikkialan ansioituneimmat tekijät ja palkinnon saajista päättävät äänestyksellä tapahtumaan osallistuvat yli 700 musiikkialan ammattilaista. 

Kilpailut

Uusimmat