Nuoria rohkaistaan säveltämään uutta musiikkia kännyköillä ja tableteilla

01.12.2015 08:00 -

Konserttikeskus on aloittanut nuorten biisintekotaitoja kehittävän Musiikkia appseilla -hankkeen Lohjalta. Uudella hankkeella on tarkoitus opettaa biisintekotaitoja nuorille tietokoneilla, tableteilla ja puhelimilla.

Konserttikeskus on aloittanut nuorten biisintekotaitoja kehittävän Musiikkia appseilla -hankkeen Lohjalta. Hankkeen tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria musiikintekoon tietokoneilla, tablettitietokoneilla sekä puhelimilla. Jatkossa hanke jatkuu myös muualla Uudellamaalla.

Konserttikeskus toteuttaa Musiikkia appseilla -hankkeen yhdessä lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija Marjaana Jaranteen kanssa. Pääasiassa yläkouluikäiset nuoret tekevät biittejä, tekstejä ja biisiaihioita helpolla ja mukaansatempaavalla tavalla musiikkiohjelmien ja sovellusten avulla. Hankkeen tavoitteena on innostaa nuoret musiikin tekoon nykyajalle ominaisilla välineillä, jotka ovat helppokäyttöisiä ja nuorille ominaisia.Projektin aikana lohjalaiset yläkoululaiset oppilaat ovat opetelleet biisien tekoa Jaakko Luomasen opetuksessa.

Hankkeen työpajoja järjestetään lukuvuoden 2015-2016 aikana yhteistyössä koulujen ja nuorisopalvelujen kanssa Uudellamaalla. Hyvinkin erilaisista lähtökohdista tuleville nuorille tarjoutuu näin mahdollisuus virikkeelliseen taidelähtöiseen toimintaan alan ammattilaisen johdolla, myös syrjäisemmillä seuduilla.

– Tämänlaiselle toiminnalle on selvästi tarvetta. Nykyään monet lapset haluavat tehdä omaa musiikkia tietokoneavusteisesti jo hyvinkin nuoresta lähtien ja heitä tulisi siinä myös opastaa. Hankkeessa kertyneiden kokemusten perusteella Konserttikeskus tulee räätälöimään ohjelmistoonsa koulujen musiikinopetuksen tueksi työpajaohjelman, jossa esitellään erilaisten musiikkiohjelmien ja sovellusten käyttöä, kertoo Konserttikeskuksen toiminnanjohtaja Kari Vase.

Hanke on saanut tukea opetus- ja kulttuuriministeriön taiteilijoiden työllisyyden ja toimeentulon parantamiseen tarkoitetuista varoista.

Kuva: Konserttikeskus

(Konserttikeskus, Nova)

Kilpailut

Uusimmat