Novan matkassa: Madonnan konsertissa Tukholmassa liikuttavia hetkiä

17.11.2015 13:30 -

Novan keväisen Madonna-valokuvakilpailun voittaja Jenni ja puolisonsa Miika pääsivät katsomaan popin kuningattaren konsertin Tukholman Tele2-areenalle viikonloppuna. Popin kuningatar veti ammattimaisesti upean keikan, Pariisin uhreja kunnioittaen.

Matkaa varjosti perjantai-iltainen terrori-iskujen sarja Ranskan pääkaupungissa ja turvatoimet olivat jo kentällä melkoiset, mutta matkaan päästiin.

Myös Tukholmassa turvatoimia oli lisätty, mutta onneksi odotettua Madonnan konserttia ei peruttu.

– Tukholmassa oman haasteensa toi kolme valtavaa, samanaikaisesti järjestettyä tapahtumaa. Koko kaupunki oli tupaten täynnä, samoin hotellit. Kulkeminen oli haastavaa käyttipä mitä kulkuvälinettä tahansa, kertoi voittajakaksikon oppaana toiminut Subin juontaja Kristoffer Ignatius.

Matkalla paljastui, että kisan voittanut Jenni Seppälä on itsekin laulaja ja on taiteilijanimellään Nuppu julkaissut debyyttinsä Jumalan luoma vuonna 2013. Naisen ura alkoi lapsena Kids-yhtyeessä ja hän on sittemmin laulanut taustoja muun muassa Aikakoneelle. Jenni voitti kilpailun näköiskuvallaan Madonnasta.

Kuuntele, millaiset odotukset kilpailun voittaneella Jennillä oli illan suhteen ennen konserttia!

Tunnelma konserttipaikalla oli lauantaina rauhallinen, vaikka hermostuneita katseita ja pientä epätietoisuutta olikin havaittavissa Pariisin iskujen jälkeen. Monet olivat pukeutuneet mustaan tai valkeaan ja yleisössä näkyi useita Ranskan lippuja.

Madonna aloitti konserttinsa myöhään, vasta iltakymmenen aikaan. Rebel Heart Tour –kiertueella kuultiin Madonnan uutuuslevyjen kappaleita sekä muutamia vanhempia hittejä uusiksi sovitettuina. Aiempiin konsertteihinsa verrattuna Madonna oli hiukan poissaoleva, konemainen ja itkuinen.

Syy selvisi konsertin keskellä, kun Madonna puhui yleisölleen 15 minuutin ajan. Madonna oli ollut vähällä perua konserttinsa Ranskan terrori-iskujen takia ja oli syvästi liikuttunut puhuessaan itselleen tärkeästä kaupungista. Madonna itki, ja niin itki yleisökin.

Madonna veti kuitenkin taidokkaasti konsertin loppuun saakka ammattitaidolla ja näytti mistä hänet tunnetaan. 57-vuotiaalla tähdellä on hittejä, mistä valita. Suurimmat aplodit saivat hänen muutamat klassikkohittinsä Like a Virgin, La Isla Bonita, Material Girl ja hieman yllättäenkin Deeper and Deeper.

Konsertti loppui Madonnan sanoihin "good night, peace”.

Konsertin jälkeen suomalaiskolmikko kohtasi logistisia haasteita.

– Alkoikin yli kolmen tunnin jonotus päästäksemme yöpaikkaamme. Ensin taksiin, sen jälkeen metrolle ja sieltä junaan. Aamun pikkutunneilla totesimme, että junat eivät enää kulje. Sattumalta bongasimme kuitenkin yhden vapaan taksin. Hyppäsimme kyytiin ja mongersimme osoitetta ruotsiksi. Yllättäen kuski olikin suomalainen, Savosta 70-luvulla Ruotsiin muuttanut mies. Juttua piisasikin hotelille saakka, kertoo matkanjohtaja Ignatius.

– Aamulla hotellilla söimme hyvin ja suuntasimme Tukholman keskustaan. Madonnan konsertista oli noussut isoja otsikoita ympäri maailmaa, kuten arvasimme. Oli hienoa olla todistamassa se hetki.

Madonnan biisilista Tukholmasta 14.11.2015

1. Iconic

2. Bitch I'm Madonna

3. Burning Up

4. Holy Water (with "Vogue" snippet)

5. Devil Pray

6. Messiah (video interlude)

7. Body Shop 

8. True Blue (acoustic)

9. Deeper and Deeper

10. HeartBreakCity  (with "Love Don't Live Here Anymore" snippet)

11. Like a Virgin (with "Justify My Love" and "Heartbeat" samples)

12.  S.E.X.

13. Living for Love

14. La Isla Bonita

15. Dress You Up  (with "Into the Groove" and "Lucky Star" snippets)

16. Like a Prayer

17. Rebel Heart

18. Illuminati  (video interlude)

19. Music  (with "Give It 2 Me" sample)

20. Candy Shop

21. Material Girl

22.  La vie en rose  (Edith Piaf cover)

23. Unapologetic Bitch

Encore:

24. Holiday

(Kristoffer Ignatius, Pauliina Grym)

Kuvat: Kristoffer Ignatius

Kilpailut

Uusimmat