Huippubändit ovat peruneet keikkojaan Pariisin terrori-iskujen jälkeen

16.11.2015 08:30 -

Muiden muassa Motörhead, Coldplay, Foo Fighters ja U2 ovat peruneet keikkojaan Pariisin tuhoisten terrori-iskujen jälkeen.

Foo Fightersin oli määrä esiintyä Pariisissa tänään. Yhtye on perunut esiintymisen ja kaikki loput kiertueensa keikat Euroopassa.

– Tämän järjettömän väkivallan, rajojen sulkemisen ja kansainvälisen suruajan vuoksi emme voi jatkaa tällä hetkellä, yhtye kirjoittaa Facebookissa.

//

It is with profound sadness and heartfelt concern for everyone in Paris that we have been forced to announce the...

Posted by Foo Fighters on Saturday, 14 November 2015

Motörheadin sunnuntainen keikka Pariisissa siirrettiin tammikuulle. Colplay puolestaan perui suorana Los Angelesista lähetettävän konserttinsa kunnioittaakseen Pariisin terrori-iskujen uhreja. Yhtye esitti muutaman kappaleen paikalle saapuneille, mutta suoratoistoa keikasta maailmanlaajuisesti ei tehty.

Perjantaisessa terrori-iskussa hyökättiin konserttisaliin, stadionille, ravintoloihin ja baareihin. 129:stä uhrista 89 kuoli asemiesten hyökätessä Bataclan-konserttisaliin, jossa oli meneillään yhdysvaltalaisen Eagles of Death Metal -yhtyeen keikka. Myös yhtyeen paitamyyjä menehtyi.

Yhdysvaltalaisen Deftones-yhtyeen oli määrä esiintyä Bataclanissa sunnuntaina ja tänään maanantaina. Yhtye oli terrori-iskujen aikaan jo Pariisissa, ja molemmat keikat Ranskan pääkaupungissa peruttiin.

Madonna esiintyi Tukholmassa sunnuntaina – puhe ja hiljainen hetki kosketti

Madonna perusteli omaa esiintymistään painokkaasti, vaikka tähti olikin pohtinut pitkään keikan peruuttamista.  Hän piti puheen kesken keikkansa Tukholmassa kertoen yleisölle, että pelolle ei saa antaa valtaa.

– Se on juuri sitä, mitä ne ihmiset haluavat. He haluavat hiljentää meidät, mutta me emme anna sen tapahtua. Minun oli vaikeaa tulla tänne niiden  tapahtumien jälkeen. Tunteeni ovat hyvin ristiriitaiset. Miksi tanssin ja pidän hauskaa lavalla samalla, kun ihmiset itkevät läheistensä vuoksi, Madonna sanoi. 

Koskettavan puheen jälkeen konsertissa pidettiin minuutin mittainen hiljainen hetki uhrien muistolle. Katso video puheesta ja hetkestä alta. 

Euroopassa vietetään tänään päivällä minuutin hiljainen hetki Pariisin terrori-iskujen uhrien kunnioittamiseksi. Euroopan Unionin julistama hiljainen hetki järjestetään puolilta päivin Brysselin aikaa eli kello 13 Suomen aikaa.  

Kuva: Shutterstock 

(Nova/BBC)

Kilpailut

Uusimmat