Robin mukana lukiolaisten valokuvanäyttelyssä

14.11.2015 08:00 -

Laulajatähti on yksi nuorista, jotka ovat mukana Maailma on tehty meitä varten – 30 tarinaa lukiolaisuudesta -näyttelyssä Tampere-talossa. Näyttely juhlistaa Suomen Lukiolaisten Liiton 30-vuotista taivalta.

Lukiolaisten liiton syntymäpäivä juhlittiin perjantaina 13. marraskuussa Tampere-talossa, jossa julkaistiin myös liiton 30-vuotisjuhlanäyttely.

Valokuvat on ottanut Savonlinnan taidelukion abiturientti Sonja Behm, joka kiersi kesän aikana ympäri Suomea lukiolaisia tapaamassa.

Tarinoissa pohditaan muun muassa ihmisenä kasvamista, porukkaan kuulumista ja sitä, mitä lukiosta on mahdollista saada irti. Lukiolaiskasvojen joukossa on myös Robin Packalen, joka kertoo omassa tarinassaan tasapainottelustaan muusikkouran ja lukioarjen välillä.

– Lukiossa on myös omanlainen arkensa: aamukahdeksalta herätään kouluun, ja siellä on ne samat kaverit odottamassa. Se pitää jalat maassa ja on myös aivan mahtavaa vastapainoa musahommille, Packalen kertoo.

– Tämä näyttely kertoo, millaisia ovat nykyhetken lukiolaiset. Tarinoista välittyvät kunnianhimo, jännitys, ilo sekä ennen kaikkea rohkeus lähteä kohti tuntematonta, Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Tatu Koivisto pohtii.

30-vuotisnäyttely on esillä Tampere-talossa viikonlopun ajan, jossa järjestetään SLL:n 31. liittokokous. Sunnuntain jälkeen näyttelyä on mahdollista tilata lukioihin. Tarinat on koottu myös pitempinä versioina 30-vuotisjuhlajulkaisuun, joka ilmestyi niin ikään tänään sekä painettuna että digitaalisena osoitteessa www.lukio.fi/30.

Kilpailut

Uusimmat