Tapaturmapäivää vietetään perjantaina 13.11. – jokainen on omilla teoillaan vastuussa liikenneturvallisuudesta

10.11.2015 13:07 -

Tapaturmapäivää vietetään tänä vuonna perjantaina 13.11.2015. Aivovammaliitto ry, Akson ry, Invalidiliitto ry, TATU ry, Vakuutuskuntoutus VKK ry, Helsingin poliisilaitos ja LähiTapiola haluavat erityisesti tapaturmapäivänä muistuttaa, että jokaisella tielläliikkujalla on oma roolinsa liikenteessä riippumatta siitä, millä välineellä tiellä liikkuu.

 

Tämän vuoden elokuuhun mennessä on Suomessa tieliikenteessä kuollut 170 ja loukkaantunut 4 120 ihmistä.  Kuluneen kolmen vuoden aikana Suomessa vuosittain kuolee keskimäärin 22 ja loukkaantuu 470 jalankulkijaa vuodessa. Uhreista lähes puolet menehtyy suojatieonnettomuuksissa.

Aivovammaliitto ry, Akson ry, Invalidiliitto ry, TATU ry, Vakuutuskuntoutus VKK ry, Helsingin poliisilaitos ja LähiTapiola haluavat erityisesti tapaturmapäivänä muistuttaa, että jokaisella tielläliikkujalla on oma roolinsa liikenteessä riippumatta siitä, millä välineellä tiellä liikkuu.

Jokainen on omilla teoillaan vastuussa liikenneturvallisuudesta. Jokaisen pitää muistaa olla liikenteessä huolellinen – kiinnittää turvavyö, höllätä kaasujalkaa, pukea pyöräillessä ja mopoillessa kypärä päähänsä, käyttää heijastinta ja muistaa tietä ylittäessään katsoa huolellisesti molempiin suuntiin. Jos käyttäydymme liikenteessä välinpitämättömästi, voi kuka tahansa meistä päätyä yhdeksi tulevan vuoden tilastomerkinnöistä.

Tapaturmapäivänä 13.11. järjestetään Helsingin Narinkkatorilla Kiire – minne? -tapahtuma klo 12–17. Tilaisuudessa ovat tavattavissa Terje Vainio, Jyrki Itäsalmi ja muita onnettomuuksissa vammautuneita. 

Kilpailut

Uusimmat