Novan uutuudet: Neljää Ruusua, Vesalaa ja Adam Levinea

26.10.2015 20:53 -

Uusina biiseinä soivat taajuudella myös uutuudet Jonne Aaronilta ja Chisulta sekä Robin Schulzilta. Novan musiikkipäällikkö Mikko Harjunpää kertoo, miksi.

Neljä Ruusua: Esirippu

– Neljä Ruusua on yksi Suomi-rockin ikoneista. Ilkka Alangon ääni on tunnistettava ja bändin sävelkieli on tuttua jo vuosikymmenien takaa. Helmikuussa ilmestyneeltä Euforia–albumilta julkaistu uusin single Esirippu on tekstiltäänkin hyvin perinteinen kuvaus tivolin maailmasta. Tarina tivolista ihmisen elämän vertauskuvana on jo hieman kulunut, mutta ehkä juuri nämä kaikki tutut elementit yhdessä tekevät Neljän Ruusun musiikista niin tuttua ja kotoista äänimaisemaa. Yhtä tutun oloista kuin suomalainen peltomaisema moottoritien varrella, sanoo Harjunpää.

Jonne Aaron: Ei tää rakkautta oo

– Jonne Aaron on lunastanut oman paikkansa suomalaisen iskelmärockin perinteen jatkajana Pate Mustajärven ja Olli Lindholmin vanavedessä. Tampere vaalii tämän tyylilajin valtikkaa vahvasti ja pitää sen Hämeen laulumailla. Erolauluja on kirjoitettu tuhansia ja taas tuhansia... hohhoijaaa... mutta silti tässä laulussa Jonne onnistuu lataamaan muutamilla terävillä ja konkreettisilla laineilla, ilman syytöstä tai itsesääliä, sen miksi väärästä ihmissuhteesta kannatta irrottautua. Ei tää rakkautta oo on raikkaan suorasanainen, jopa helpottava erolaulu, jos eroteemasta näin ylipäätänsä voi todeta, kuvailee Harjunpää.

Vesala: Tequila

Tequila on Paula Vesalan ensimmäinen single hänen tulevalta sooloalbumiltaan. Pitkästä menestyksekkäästä urasta PMMP:ssä ja viimeistään Vain elämää -ohjelmasta kävi ilmi, että Paula Vesala on todella monipuolinen ja lahjakas muusikko. Siihen nähden Paulan säveltämä, sanoittama ja osittain tuottama Tequila on taitavan kaunis, mutta samalla melko perinteinen rakkauslaulu niin tekstiltään kuin musiikiltaankin. Paula Vesala asuu nykyisin perheensä kanssa in Los Angeles. Aivan kuin laulun tunnelmassa olisi kuultavissa vaikutteita halki Kalifornian kuumien preerioiden ja pitkin meren rantoja ajeltavilta automatkoilta, sanoo Harjunpää.BBB

Chisu: Tuu mua vastaan

– Chisu on tullut vahvasti takaisin uudella Polaris -albumilla. Eteerinen tuotanto ja arvoituksellinen tekstimaailma rakkaudesta sopivat loistavasti yhteen. Laulun tekstissä on avaruusmystiikkaa ja musiikki on kuin näkymä linnunradan laidalta valkeasta avaruusaluksesta. Auta mua beibi, tuu mua vastaan... astun alas Venukselta palaan puolitiehen valkealla aluksella... kiipeen Marsin muurin yli, sua oottaa lämmin syli. Chisu on ehdottomasti yksi kirkkaimpia mielenkiintoisimpia tähtiä suomalaisten lauluntekijöiden joukossa, luonnehtii musiikkipäällikkö.

Rock City (R-City) feat. Adam Levine: Locked away

R-City on amerikkalainen kahden veljeksen (Theron ja Timothy Thomas) muodostama duo. Locked away -kappale on malliesimerkki siitä, miten nykyaikainen hitti leivotaan. Hitin aineosat ovat seuraavat: kourallinen hip hoppia, ripaus R&B:ta, sekaan calypso-vaikutteita ja tämä kaikki sekoitetaan isoon tarttuvaan pop-kertosäkeistöön. Biisi alkuun heti kertosäe, sekaan hieman poppia, hip hop-räppäystä ja pian taas lisätään makeaa kertosäkeistöä. Loppua kohden lisätään vielä hieman poppia ja hip hop-räppäystä ja lopussa lisätään reilusti tarttuvaa kertosäkeistöä. Saa nähdä, kuinka tämä Amerikan makea pop-leivos maistuu meille suomalaisille marraskuun hämärässä, pohtii Harjunpää.

Robin Schulz feat. Francesco Yates: Sugar

Robin Schulz on saksalainen elektronisen musiikin tuottaja ja DJ. Nyt ollaan selkeästi musiikillisesti Euroopan mantereella. Sugar -kappaleessa on kuultavissa tuttuja eurooppalaisia EDM:n elementtejä. Biisi rakentuu vahvasti efektoidun kitarariffin varaan ja helposti poljettavaa dance-biittiin. Euroopasta tulee tällä hetkellä paljon kiinnostavia elektronisen pop-musiikin tekijöitä. Vierailevana feettajana tässä kappaleessa Robin Sculzilla on kanadalainen lapsenkasvoinen 20-vuotias Francescos Yates.


Kilpailut

Uusimmat