Taru haluaa pelastaa Jose-koiransa nettihuutokaupan avulla: Westie-yhteisö riensi apuun

21.10.2015 17:16 -

Taru Ritakosken Jose-koiralla todettiin paha nivelrikko kaksi vuotta sitten. Ainoa hoitomuoto on leikkaus ja kuntous, joka maksaa tuhansia euroja. Ritakoski päätti käynnistää Jose-koiransa hyväksi huutokaupan, johon myös westie-yhteisö on tullut apuun.

6-vuotiaalla länsiylämaaterrieri Josella on edessä nivelproteesileikkaus. Josen emäntä Taru Ritakoski arvioi leikkaukseen ja kuntoutukseen uppoavan yli 4 000 euroa. Työttömäksi jäänyt Ritakoski ei itse pysty tarvittavassa ajassa säästämään riittävää summaa, joten hän perusti koiransa hyväksi huutokaupan Facebookissa.

– Leikkaukset ovat kalliita ja monet valitsevat piikin. Jose on kuitenkin minulle kuin lapsi, enkä halua mennä rahallisesti helpoimman polun kautta. Haluan hoitaa sen loppuun asti, Ritakoski kertoo.

Huutokauppaidea tuli Facebookin westie-ryhmästä. Nopeassa ajassa Ritakoski sai kasaan lahjoitettuja tuotteita huutokauppaan ja tällä hetkellä rahaa on kerättynä noin tuhannen euron verran. Vielä toinen tonni on saatava kasaan, jotta leikkaukseen päästään ilman kalliita osamaksuja. Veronpalautuksista ja vakuutuksesta Ritakoski saa maksettua leikkauksesta noin puolet.

– On ollut positiivinen yllätys miten hyvin ihmiset ovat lähteneet mukaan. Helposti elämässä kyynistyy, joten on hienoa nähdä miten ihmiset haluavat auttaa ja osallistua hyvään tarkoitukseen. Toivottavasti esimerkkini kannustaa myös muita kokeilemaan huutokauppaa, sillä monilla muillakin on vaikeuksia leikkausten kustannusten kanssa, Ritakoski huomauttaa.

Josen leikkaus on näillä nähtävillä edessä joulukuussa. Kipulääkkeiden avulla toimintakykyinen koira ei pysty enää montaa kuukautta syömään lääkkeitä, sillä ne aiheuttavat vahinkoa sisäelimissä.

– Ilman lääkkeitä Jose ei pysty kävelemään. Niitä ei kuitenkaan enää helmikuun jälkeen saa syödä, joten leikkaukseen on päästävä pian. Hän on tällä hetkellä kuitenkin iloinen kaveri ja pärjäämme vielä. 

Huutokauppa käynnissä 16.-25.10. Facebookissa.

Kuva: Taru Ritakoski

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat