Kun tyttärestä tuleekin poika – Penelope tiesi jo 2-vuotiaana syntyneensä väärään sukupuoleen

16.10.2015 08:00 -

Rakkaudentäytteisellä videolla viiden lapsen äiti kertoo, millaista on, kun tyttönä syntyneestä lapsesta tulikin poika. Nyt 8-vuotias Penelope tiesi jo 2-vuotiaana olevansa poika. 

Vuonna 2007 syntynyt Penelope oli äitinsä Jodie Pattersonin mukaan syntyessään täydellinen tyttölapsi. Kävi kuitenkin hyvin aikaisin ilmi, että Penelope olikin erilainen. Hän oli todella uhmakas esimerkiksi pukeutumisen ja kylpemisen aikana, ja äiti huolestuikin 2-vuotiaasta lapsestaan.

– Kysyin häneltä, mikä hätänä. Hän vastasi että se, kun kaikki luulevat minua tytöksi, Jodie kertoo Cosmopolitanin julkaisemalla videolla.

Penelope korosti, ettei pelkästään tunne olevansa poika, vaan että hän on poika. Aluksi äiti oli häkellyksissä eikä oikein tiennyt miten reagoida. Hän itse tuntee suurta ylpeyttä naiseudestaan, joten hän ihmetteli miksi oma lapsi ei haluakaan olla nainen.

Jotkut ovat sanoneet perheelle, ettei 2-vuotias ole tarpeeksi kehittynyt tietämään sukupuoli-identiteettiään. Äiti kuitenkin tyrmää ajatuksen.

– Identiteetti muodostuu hyvin aikaisin. Oli kristallinselvää, että hän pitää itseään poikana. Hän sanoi, että haluaa lääkärin tekevän hänelle pippelin, eikä hän tahdo tissejä. Siitä hetkestä lähtien en mieltänyt Penelopea enää tytöksi, äiti kertoo.

Vaikka Jodie on välillä huolissaan poikansa tulevaisuudesta, on se kuitenkin hänen silmissään valoisa.

– Penelopen sisarukset ja ystävät pitävät hänen puoliaan. Teini-ikä pelottaa minua, esimerkiksi kuukautisten alkaminen voi olla hänelle masentavaa. Myös mahdolliset leikkaukset ja hormonihoidot huolestuttavat. Asumme kuitenkin New Yorkissa, on vuosi 2015 ja ihmisten asenteet avartuvat, Jodie listaa.

Kuva: Shutterstock

(Nova, Cosmopolitan)

Kilpailut

Uusimmat