Anssi Kela ja Emma Salokoski tarttuvat intialaislasten hätään: Suomen hallitus on kääntänyt selkänsä

14.10.2015 09:01 -

Music For Good -musiikki-ilta järjestetään torstaina 15.10. Helsingin Nosturissa kello 19 alkaen. 

Intian Sagarin alueen lasten ja perheiden hyväksi järjestettävällä keikalla esiintyvät Anssi Kela ja Emma Salokoski.

– Meillä on vastuu omistamme, mutta myös muista. Hallitus on kehitysapuleikkausten myötä päättänyt, että Suomi kääntää selkänsä niille, joiden avuntarve on kaikkein suurin. Sinun ja minun täytyy nyt ryhtyä toimeen, sanoo Anssi Kela painokkaasti. 

– Minusta on huolestuttavaa, että hyvin käyntiin lähteneitä projekteja ajetaan alas niin radikaalisti hallituksen toimesta. Jos haluamme, että maailmassa säilyy jonkinlainen balanssi, on meidän autettava siellä, missä hätä on suurin. Ilmapiiri maassamme on muutenkin viime aikoina herättänyt huolta ja surua. Meidän on aina muistettava katsoa ihmisiä ihmisinä, lapsia lapsina. Elämme nyt kriittistä aikaa, jolloin mitataan, pysymmekö ihmisinä vai tuleeko meistä hirviöitä. Historia näyttää, pohtii Emma Salokoski.

Nosturi tarjoaa tapahtumatilat lasten hyväksi 

Music for Good -keikan järjestää Suomen World Vision. Illan tuotto ohjataan World Visionin työhön Intian Sagarin alueella. Suomalaisten tuella Sagarissa 2 500 lasta on pelastettu aliravitsemukselta ja sadoille köyhille perheille on tarjottu tukea maanviljelyssä ja pienyritystoiminnan aloittamisessa. Nyt työ on kuitenkin vaarassa loppua Suomen hallituksen kehitysyhteistyöleikkausten vuoksi, World Vision kertoo tiedotteessaan. Aluekehitysohjelman äkillinen lakkauttaminen tarkoittaa järjestön mukaan vuositasolla yli 500 lapsen hengen vaarantumista, kun aliravitsemus- ja terveystyö loppuvat.

– Konsertilla haluamme tuoda esille, mitä leikkauspäätökset tekevät Sagarin lapsille, ja olla korjaamassa uhkaavaa vahinkoa. Konsertin järjestämiseen lähdettiin vauhdilla. Huomasimme, että artistit ovat innolla mukana tukemassa työtämme. Myös Nosturi tarjoaa tilansa tapahtuman käyttöön, kertoo Carita Ylikippari Suomen World Visionista.

Lippuja voi kysellä Lippupalvelusta. 

Kilpailut

Uusimmat