Novan musiikkipäällikkö esittelee uutuusbiisit: J.Karjalaista, Apulantaa, Taylor Swiftia ja muita

12.10.2015 18:01 -

Novan musiikkipäällikkö Mikko Harjunpää esittelee Novalla soivat uudet kappaleet. Mukana on niin kotimaista kuin ulkomaistakin uutuuskappaletta.

J. Karjalainen: Stindebinde

J. Karjalainen on suomalaisen elämän tarkkanäköinen havainnoija, joka kirjoittaa näkemästään ja kokemastaan valloittavia tarinoita. Ensi kuulemalla laulut saattavat kuulostaa harmittomilta rallatuksilta, mutta usein niissä piilee erittäin oivaltavia ja arvokkaita huomioita arkipäivän elämästä. Jiin uusi albumi ilmestyy lokakuussa. Tässä albumilta eka valloittava single Stindepinde.

Apulanta: Valot pimeyksien reunoilla

Apulannan edellisen levyn jälkeen Toni Virtasen elämä on muuttunut vallankumouksellisesti. Hän on mennyt naimisiin ja Toni Virtasesta on tullut isä. Olisiko nämä elämän muutokset kuultavissa myös tässä herkässä ja uudenlaisessa Apulannan biisissä. Apulantahan kuulostaa tässä lähes Juha Tapiolta. Hieno biisi!

 

Taylor Swift: Wildest dreams

Kansainvälistä, hyvin tuotetta poppia ilmestyy tänä päivänä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Amerikkalaisen pop-tuotannon yksi kirkkaimmista tähdistä on Taylor Swift. Tässä malliesimerkki keskitien pop-kappaleesta, jossa kaikki on muodollisesti täydellistä. Mitä laulu sitten merkitsee kullekin, on viimekädessä kuuntelija korvissa.

Ellinoora: Carrie

Ellinoora on oululainen vahvaääninen uusi nuori artistitulokas. Hän valmistelee parhaillaan esikoisalbumiaan yhdessä avopuolisonsa Samuli Sirviön kanssa. Carrie -laulu on syntynyt baari-illan jälkeen suositun TV-sarjan Sinkkuelämää inspiroimana. Teema käsittelee rakkauden kaipuuta ja etsimistä, mutta aihetta ei käsitellä liian vakavasti, vaan pop-laululle sopivasti pilke silmäkulmassa.

 

Roope Salminen & Koirat: Pilkun jälkeen

TV:stä tuttu Roope Salminen ja hänen yhtyeensä Koirat jatkaa Madafagin darra -hitin jälkeen samalla takuuvarmalla hittireseptillä. Uusin sinkku Pilkun jälkeen on jo nimensä perusteella 100% bilemusaa ja onnistuu siinä täydellisesti. Ei ehkä kaikista omaperäisintä ja ennenkuulumatonta, mutta Roope ja Koirat ovat raivanneet tarttuvilla ja iloisilla ”bilerallatukislla” asemansa Suomen eturivin viihdyttäjiksi ja radioiden soittolistojen suosikeiksi.

 

Nico & Vinz feat Bebe Rexha: That’s How You Know

Nico & Vinz on norjalainen duo, joka aloitti uransa hip hop artisteina. Nyt tyyli on huomattavasti popimpaa. Uusin single edustaa valtavirrasta vaihtoehtoisempaa akustista ja hyvin minimalistista sovitusta, tuotantoa ja  ilmaisua. Näillä tummahipiäisillä Norjan vuonojen pojilla on tässä laulussa vierailevana artistina myös Bebe Rexha. Hieman tästä laulusta löytyy väliin räpäytystä, mutta muuten mennään lähes kitara ja leirinuotiotunnelmissa.

 

Antti Tuisku: Sata salamaa

Antti Tuisku elää tällä hetkellä uransa huipulla ja nauttii viimeisen albuminsa ja hillittömien live-keikkojen perusteella niin suuren yleisön, kollegoiden kuin jopa kriitikoiden suosiosta. Vain elämää -formaatista Antin tulkitsema Virve Rostin Sata salamaa on noussut yhdeksi tämän vuoden Vain elämää tuotantokauden suosikiksi.

 

Robin feat. Nikke Ankara, Brädi, Santa Cruz, Jussi 69: Yö kuuluu meille

Robin on ollut Antti Tuiskun ohella yksi tämän päivän kuumimmista suomalaisista poppareista. Lähes kaikki haluavat Robinin vierailemaan omille levyilleen. Tästä Robin sai idean tehdä oman levyn, jossa jokaisessa kappaleessa on joku vieraileva artisti. Yö kuuluu meille on eka sinkku Robinin albumilta. Yö kuuluu meille kappaleessa sekoitetaan musiikilliset tyylilajit ja artistien brändit totaalisesti keskenään. Mukana biisissä ovat Nikke Ankara, Brädi, Santa Cruz, ja Jussi 69. 

Kilpailut

Uusimmat