Mitä tapahtui, kun nainen sai Tinder-parikseen Amerikan vihatuimman miehen AIDS-lääkekohun keskellä

07.10.2015 22:11 -

Martin Shkkreli, mies joka nosti AIDS-lääkkeen hinnan pilviin ja joka tunnetaan ”Amerikan vihatuimpana miehenä” on Tinderissä. Kun Eve Peyser sai hänet matchikseen kyseisessä deittipalvelussa, halusi hän keskutella kohusta tämän kanssaan. 

Martin Shkrelin perustama Turing Pharmaceuticals -sijoitusrahasto osti Daraprim-nimisen AIDS-lääkkeen elokuussa ja nosti sen hinnan 13,5 dollarista huimaan 750 dollariin per pilleri. Hinnannoston aiheuttaman valtavan kohun myötä Shkreli myöhemmin kertoi NBC:n uutisen mukaan laskevansa lääkkeen hintaa saamansa kritiikin vuoksi. Vielä hinnan laskun summa ei ole selvillä.

Kun Eve Peyser sai hepun Tinder-parikseen, hän halusi tietää kohusta lisää. Ensiksi Peyser tiedusteli miten mies on suhtautunut koko kohuun ja miten median olisi pitänyt asiasta kertoa. Shkrelin mukaan media ei ottanut kaikkia asioita huomioon, kuten sitä, että hänen tarkotuksensa olisi ollut käyttää lääkkeen tuottoja uusien lääkkeiden kehittämiseen.

– Totta puhuakseni teit juuri niin kuin suurten lääkefirmojen omistajat tekevät. Laitoit tuoton ihmiselämää tärkeämmäksi. Kapitalismi on kamalaa. Tämä on syy, miksi meillä pitäisi olla julkinen terveydenhoitojärjestelmä, nainen vastaa.

Shkreli puolusteli tekojaan edelleen sillä, ettei lääkefirmojen mielestä AIDS-lääkkeitä nykyisin kannata kehittää, koska ne eivät tuota tarpeeksi. Hinnannousun myötä tämä hänen mukaansa korjaantuisi ja uusia AIDS-lääkkeitä kehittettäisiin.

– Uusia AIDS-lääkkeitä ei ole tullut 70 vuoteen, koska ne eivät tuota tarpeeksi. Siihen sairastuu vain muutama tuhat ihmistä. Me olemme korjaamassa asian, mies perustelee.

Peyser kertoo Huffington Postille tuntevansa sympatiaa Shkreliä kohtaan, vaikka tämä antaa hänen mielestään kasvot kapitalismin pahuudelle.

– Kyllä sosiopaattiset lääkejäbätkin ansaitsevat päästä pukille, Peyser kuittaa.

so i matched with the aids drug dude on tinder... pic.twitter.com/NXFKEKIvTX

— eve peyser (@evepeyser) 4. lokakuuta 2015

Kuva: Tinder

(Nova, Huffington Post, NBC, MTV)

Kilpailut

Uusimmat